Wpis z mikrobloga

Pytanie do osób posiadających pożyczke hipoteczna lub kredyt hipoteczny w bankach PKOBP i ING. Czy te nadplaty kredytów faktycznie są bez opłaty tak jak ma być czy jednak są jakieś bardziej lub mniej ukryte koszty? Słyszałem że w ing nadplaty można robić w aplikacji i że zmniejszają one ratę, a okres kredytowania można zmienić w aplikacji do 3 miesięcy od nadpłaty. Co do pkobp nie mam informacji. Ktoś pomoże?
#banki #bankowosc #kredythipoteczny #pozyczka #ing #pkobp
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@levy235: to zależy kiedy podpisywałeś umowę. Od pewnego czasu nadpłaty są darmowe. W ING mam bez opłat obojętnie czy z poziomu www czy aplikacji. Możesz wybrać czy zmniejszasz ratę czy skracasz czas kredytowania. Jeśli skróciłbyś okres kredytowania i chciał zmniejszyć jednak ratę masz chyba 6 miesięcy na zmianę decyzji, ale wtedy trzeba chyba jakiś aneks podpisać.
  • Odpowiedz
  • 0
@levy235: nadpłatę kredytu hipotecznego zlecisz bezpłatnie w serwisie iPKO i w aplikacji IKO. Okres spłaty pozostaje bez zmian. Automatycznie aktualizujemy harmonogram i wysokość kolejnych rat.
  • Odpowiedz
@levy235: warunkami ( oprocentowanie, wymagane zabezpieczenia, itd ). Owszem możesz założyć, że jak bank da Ci oprocentowanie nawet 5% plus wibor, że i tak spłacisz szybko i będzie po temacie, ale zawsze może się coś wydarzyć. Stąd darmowa nadpłata to mega spoko opcja, ale trzeba patrzyć na wszystkie zmienne.
  • Odpowiedz
Czy te nadplaty kredytów faktycznie są bez opłaty tak jak ma być czy jednak są jakieś bardziej lub mniej ukryte koszty?

@levy235: Nadpłaty w tych bankach są bez opłat i ukrytych kosztów.

czy kierować się przy wyborze
  • Odpowiedz