Wpis z mikrobloga

Jestem załamany. Nie warto być w tym kraju człowiekiem uczciwym, przyzwoitym, wykształconym. Wygrywa i tak głupota, kłamstwo, niewiedza i chęć zemsty. Wszystko co PiSowskie jest nacechowane negatywnymi emocjami, to oni odpowiadają za podzielenie tego kraju. I tak jak kiedyś myślałem, że PiS nie jest taki zły, tak po ośmiu latach ich rządów wiem, że to partia z zapędami dyktatorskimi, pełna ludzi obłudnych i zwykłych złodziei. Teraz, za panowania Nawrockiego, mamy pewność, że nikt nie odpowie za swoje czyny, bo ułaskawienie pójdzie w ruch; Romanowski już pewnie kupuje bilet powrotny.

I cóż, znowu idzie czas prawackiego kłamstwa, złodziejstwa i obłudy, przykrytej płaszczykiem chrześcijaństwa. Żeby była jasność - nie mam nic przeciwko prawicy jako takiej, ale ta w Polsce jest zepsuta do szpiku kości, chora na oszustwa, kłamstwo i głupotę.

Żadne wybory w moim życiu mnie tak nie załamały jak te. Odechciewa się funkcjonować w tym kraju. Postawa i osoba jednego z kandydatów, która jest mi zupełnie obca, dla większości Polaków jest materiałem prezydenckim... Czeka nas marny czas, znowu izolacjonizm i degradacja Polski zagranicą. Każdy dyplomata będzie znał przeszłość Nawrockiego i wiedział, jacy Polacy są tępi, że kogoś takiego wybierają na głowę Państwa. Kurtyna, najlepiej odciąć się od polityki, zapomnieć o niej, bo w tym kraju nie warto się starać ani angażować. Będzie plucie na twarz, ale dla narodu to tylko deszcz...

#polityka #wybory #bekazpisu
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@budep: Ja myślę, że obie duże partie odpowiadają za dzielenie społeczeństwa. To wygląda jak klasyczna taktyka dobrego i złego policjanta. Efekt jest taki, że raz rządzimy my a raz wy. Kasa leci do kieszeni i pewnie mają ubaw z tego jak na dole motłoch kłóci się ze sobą która partia jest najmojsza. Także życzę dużo dystansu. Warto czasami odpuścić sobie to show, choćby dla własnego zdrowia psychicznego. Zdrowia wszystkim. Niezależnie
  • Odpowiedz
@budep: ci ludzie co głosowali za Nawrockim, nie głosowali na niego a przeciwko PO. Znam wielu pisowcow, każdy stwierdził że PiS wypuścił c-------o kandydata ale z dwojga złego wola jego niz Trzaskowskiego. Gdyby PiS wystawił kota prezesa to też by wygrał.
  • Odpowiedz
@budep: po prostu wyłącz internet, telewizor i zacznij żyć zamiast przejmować się rzeczami na które nie masz wpływu xd załamać to się można śmiercią dziecka a nie czy wygra jeden debil czy drugi
  • Odpowiedz
@budep: @WaveCreator
Dlatego was tak bardzo dziwi ze młodzi ludzie zagłosowali przeciwko zakłamanym mediom, medialnej nagonce i robieniu z nich idiotów którzy nie potrafią w 5 minut zweryfikować Onetowego spina? Okazało się że potrafią.

Chyba martwić się powinniście tak dużym wynikiem ludzi z mentalnością "po trupach do celu" którzy zrobili wszystko co mogli od zalewania mediów fejkami przez propagandę nienawiści po nielegalne kampanie (też pełne nienawiści) a nie tym
  • Odpowiedz
@budep: To nie byly wybory na czlowieka tylko kierunek kulturowy Polski. Wiekszosc jest konserwatywna i zablokowala postepowy kurs Tuska. Po prostu.
Troche to ogolny swiatowy trend Trumpowy, troche to rozczarowanie pomyslami skrajnej lewicy UE (imigracja, lgbt, ekologia). Nie bierzmy tego personalnie Rafal vs Karol. Narod chcial tak i koniec, demokracja.
Mi osobiscie latwiej by bylo zaakceptowac porazke Trzaskowskiego gdyby po przeciwnej stronie byl jakis czlowiek na poziomie. A Nawrocki niestety
  • Odpowiedz
@budep: fakt jest taki, że druga strona nie jest lepsza, tylko lepiej się z tym kryją. Tu nie było dobrego wyboru, ale przynajmniej wygrała Polska i na kolejne 5 lat mamy dalej spokój.
  • Odpowiedz
@budep myślę podobnie. Robienie cokolwiek dla tego kraju to strata czasu i energii. Dziadostwo dostało sygnał, że im bardziej jesteś zepsuty to lepiej. I choć to boli trzeba się z tym pogodzić. Walić ludzi wokół, trzeba być egoistą.
  • Odpowiedz
A dziś w internecie otwarcie promowana jest kultura dorabiania się każdym sposobem z pełną pogardą dla drugiego człowieka - zrób ludzi na krypto, wciśnij im jakieś g---o z kilkukrotną przebitką, zostań influencerem opowiadając jak się j-----ś z jakimiś raperami, albo załóż patostreama. I młodzi ludzie widzą, że to działa i akceptują jako normalność.

@WaveCreator: wartości lewej strony i globalistów, jakby społeczeństwo było konserwatywne to by tak nie było ( ͡
  • Odpowiedz
@budep: yep, game over. Ludzie nie będą już mądrzejsi, debili bedzie tylko więcej. Nie robić dzieci, robić sobie dobrze i zostawić ten grajdół o kacapskim mentalu dla potomków tych kretynów, którym jarek napluł w twarz a ci się tylko oblizali. Niech ich gówniaki użerają się z syfem, ktore zafundują im prawaki po polexicie
  • Odpowiedz
@ameneos @ATAT-2 @ipkis123 @Returned przeciez dalej napisał że jednak się nie załamał xD tak, podtrzymuję to że jeśli jest się załamanym i odechciewa się funkcjonować warto to z kimś przegadać. Depresja jest prawdziwą chorobą. Nie chodzi o olewanie, chodzi o funkcjonowanie pomimo tragedii. Ale czytanie ze zrozumieniem jest trudne jak jest się w emocjach.
  • Odpowiedz
@budep: Sorry, ale zła dobrem nie zwyciężysz. Bandytów, oszustów, i innych krętaczy trzeba miażdżyć w ziemię jak robaki i utylizować, inaczej z roku na rok będzie tylko gorzej (dla robaków też, tylko nie połączą kropek).
  • Odpowiedz