Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@budep: Dzisiaj głupota, najconalizm, skrajna prawica są w natarciu, ale przyjadą lepsze czasy. Jeszcze opowiesz wnuczce jak Polacy zrobili zrobili największego pranka w historii kraju.
  • Odpowiedz
  • 58
@Symmachus: jeśli na podstawie wpisu o polityce, gdzie wskazuję na problemy tego kraju chcesz wysyłać mnie do specjalisty, to może czas się trochę nad sobą zastanowić, mówię serio.
  • Odpowiedz
@budep: Ci drudzy również plują ci w morde, różnica jest taka że ich sukcesem jest to że człowiek twojego pokroju może się z nimi identyfikować. Ja jednych jak i drugich jestes plebsem do wyciśnięcia, głosem który przybliża ich do realizacji wlasnych celów.

Te rozżalone wpisy na wykopie to jedynie potwierdzenie że ich propaganda działa.
  • Odpowiedz
  • 35
@Symmachus może załamuje go to, bo widzi dalej i szerzej? Jak to było, pieniądze są? Rosnący w oczach dług oficjalny, a co gorsza kilkaset miliardów długu poza kontrolą parlamentu, potem przepisany przez ko do oficjalnego długu, 100 miliardów ze sprzedaży ets. Największa skumulowaną inflacja, którą dodatkowo rozwalili rynek nieruchomości, bo mieszkania stały się najpierw dobrem inwestycyjnym, a potem spekulacyjnym. Inwestycje leżały. Innowacje leżały. Wszystko po to, żeby mieć na socjal.
  • Odpowiedz
@WaveCreator: ja sie nie dziwie postawa mlodych, ale nie zdaja sobie sprawy jak bardzo sa manipulowani przez zrodla swoich problemow. Prawda jest, ze dzisiaj uczciwoscia ciezko sie dorobic - dobrowadzily do tego duze firmy i korporacje, placac pracownikom ulamek z ich wypracowanych zyskow. Jednak proba „nieuczciwego” dorabiania sie na ludziach do klasy sredniej sprawia, ze sami sobie kladziemy sobie klody pod nogi, a prawdziwie wplywowi ludzie tylko temu przyklaskuja i
  • Odpowiedz
@budep: Glowa do gory, moze nie bedzie tak zle. Szkoda sie dolowac rzeczami, na ktore nie mamy wplywu. Zawsze, sa jakies opcje - swiat jest duzy, jesli Polska kiedys (oby nie) stanie sie miejscem nie do zycia, trzeba pamietac ze nie jestemy ograniczeni do zycia w jednym miejscu przez cale zycie.
  • Odpowiedz
@budep Jesteśmy nieprzygotowani na czasy, kiedy tak łatwo zalewać społeczeństwo dezinformacją, której nie da się dementować w trybie rzeczywistym.

W szkołach powinny być zajęcia z myślenia krytycznego, wyrabianie nawyku sceptycznego podchodzenia do informacji, zwłaszcza nacechowanych sensacyjnie, odruchowego patrzenia na to, kto jest ich autorem, potwierdzania w wiarygodnych źródłach.
  • Odpowiedz
  • 34
@Symmachus nie rozumiem co cię dziwi w tym że można być załamanym rzeczami na które nie masz wpływu.

Nie masz wpływu na inflację, choroby, śmierć bliskich, wojny. To znaczy że masz to wszystko olewać i się nie przejmować?
  • Odpowiedz
jeśli załamują cię rzeczy na które nie masz żadnego wpływu to może czas zadbać o siebie i iść do specjalisty, mówię serio.

@Symmachus: Ale co specjalista powie? Że jednak warto być uczciwym bo ludzie to doceniają?
Że pan Bóg ukarze po śmierci tych co oszukują?

Mogę n---------ć się po mieście, załatwiać dziwki i wyłudzać mieszkanie. Dla połowy społeczeństwa będę wzorem
  • Odpowiedz
@Symmachus: do jakiego? Jeśli załamuje cię to, że bandyta ma być glową państwa to do jakiego specjalisty się idzie?

W Salwadorze zrobili z bandytami porządek, bo mieli już dość.

Do jakiego specjalisty mam iść z opem?
  • Odpowiedz