Wpis z mikrobloga

Powiem tak, już mi jest obojętny los Polski jak Stonodze.
Najgorsze jest to, że to nie wcale żadne rolasy, górniki, emeryci oderwani od rzeczywistości wybrali prezydenta. Wybrali go młodzi, pokolenie TikToka i Kanału Zero. To jest ich kompendium wiedzy. Nie SciFun, nie IrytującyHistoryk, nie, lepiej odpalić TikToka, FameMMA, Stanowskiego - dopamina musi być przecież constans uzupełniana.

Natomiast mam nadzieję, iż nadzieje wyborców alfonsa okażą się prawdziwe i nie przechyliliśmy się właśnie na równią pochyłą ku powrotowi PiS i prawdziwemu domknięciu władzy, tak jak jest na Węgrzech. Chociaż mam duże obawy, że skończymy jak 200 lat temu, kiedy to szlachta sarmacka sprzedała Polskę w imię własnych interesów i nie martwiła się o wspólne dobro. Czeka nas dalsze 5 lat wojny polsko polskiej.

A konfiarzom życzę zakończenia ich śmiesznego projektu jak Lepper i Kukiz.

Tak jak mówił Legasow w Czarnobylu HBO

"Każde nasze kłamstwa są długiem zaciągniętym wobec prawdy. Wcześniej czy później ten dług musi być spłacony."

Pytanie - jaka jest cena kłamstw?

#polityka #wybory
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JackDanieIs przecież SciFun to lewak według norm prawakow, wielokrotnie wyśmiewał w swoich materiałach butę prawicowych populistów i zwolenników teorii spiskowych, globalistów, antyszczepionkowcow, eurosceptyków i tak dalej.
  • Odpowiedz
  • 1
@gandalf_rzulty
I tak, i nie. Cenię sobie irytującego, nawet bardzo, jestem W TYM KONFLIKCIE pro ukraiński, nie jestem antyszczepionkowcem, bardzo "pro atom", Sci-Fun to kmiotek, wolę Naukowy Bełkot, Smartgasm, Centrum Kopernika, Lamżę i co? I to był wybór między dżumą, a cholerą. Ja chcę centrum, którego nie ma. Nauk społecznych, a nie inżynierii, która każe mi nazywać niewidomego osobą z brakiem wzroku, bo tak, od dzisiaj należy mówić, bo inaczej rzekomo
  • Odpowiedz