Wpis z mikrobloga

Tak jak mówiłem - Stanowski może odpalać cygaro. Złośliwie powiem - jaki kraj taki Musk ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://polandelects.com/ - Kapitalny projekt, po raz kolejny widać przewagę prywatnego nad państwowym (pkw). Polecam wesprzeć autora, fajne rzeczy da się z tego wyczytać, jak ktoś chce się pobawić.

Truizmem będzie stwierdzenie, że widać coraz mniejsza podział na Polskę "A" i "B", a większy na Polskę municypalna i rustykalna. Jeśli miałbym wskazać odpowiedzialnych tego wyniku, to na 1 miejscu zdecydowała frekwencja, a na drugim młodzi. Nie będę oceniał, czy to dobrze czy źle, że tiktoczek i K0 nam szykują nowe, konserwatywne społeczeństwo, bo wszystko zależy od akcentów. Mam nadzieje, ze młodzi nie dadzą się wbić w postawy skrajnej ksenofobii, antysemityzmu, antyeuropejskości i nie kupią bezrefleksyjnie przekazu zawierającego tylko tani populizm.

Ja ze swojej strony zrobiłem co mogłem. Polacy zdecydowali (głównie negatywnie zostając w domach) i takie ich prawo i urok demokracji - nie ma co złościć się na wynik. Zamiast negować rzeczywistość lepiej pomyśleć o jej przyczynach.

#polityka #kanalzero #wybory
mike-mo - Tak jak mówiłem - Stanowski może odpalać cygaro. Złośliwie powiem - jaki kr...

źródło: F8Vffe6XIAAALAK[1]

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach