Wpis z mikrobloga

@frenm: jakis glupi i dziwny ten post jest. Kobieta nie chce usiasc i przeczytac instrukcji, co moglaby zrobic, zamiast pisac posta? W sensie, jak my widzacy ten post mamy zareagowac? Pogratulowac jej? Wyslac filmik z uruchamiania pralki? Nie rozumiem o co tu chodzi.
  • Odpowiedz
@frenm: za glowe sie zlapalam. To jakas moda na publiczne chwalenie sie ze swojego ignoranctwa? Najwidoczniej nie potrzebowala swiezych ubran, lub na ich tak duzo, ze sterta smierdzacych ciuchow w koszu na pranie nic jej nie robiła. Osobiscie byloby mi wstyd cos takiego zrobic, a jeszcze bardziej przyznać sie do tego publicznie. Zdenerwowalam sie.
  • Odpowiedz
To jakas moda na publiczne chwalenie sie ze swojego ignoranctwa?

@GlupiaDBLKA: z zachodu przywędrowała dziwna moda jaraniem się swoimi upośledzeniami. Jakieś ADHD, brak skupienia, spektrum autyzmu etc...
  • Odpowiedz
@Bonwerkz: ojej tak, tez to zauwazylam. Pozwalanie sobie na olanie samodyscypliny i zwalanie swoich zachowan na zaburzenia. Ja tez mam swoje wlasne przewinienia i braki, odchyly, ale w zyciu bym nie pomyslala, zeby to udostepniac publicznie i sypac na to radosne konfetti.

Chcialabym, zeby przychodzily do nas z zagranicy pozytywne aspekty spoleczne. Oglądam kanal na youtube o kobiecie, ktora wyjechala do korei, zyje tam, i opowiada, jak koreanskie kobiety potrafia
  • Odpowiedz
@frenm: no ona jest po prostu głupia, ale niektóre instrukcje to masa zbędnych danych, a księga pokaźnej wielkości. Powinni dawać skróconą z info jak podłączyć, jak włączyć, jak są hieroglify zamiast teksu z nazwą programu to co jest co, a reszta dostępna na stronie producenta. Poza tym na proszku jest napisane ile go dać, a nie w instrukcji do pralki. Widać, że babka nigdy prania nie robiła.
  • Odpowiedz
ale niektóre instrukcje to masa zbędnych danych, a księga pokaźnej wielkości.

@not_me: obecnie wszystkie instrukcje albo we wstępie mają wszystkie najważniejsze informacje albo jest dołączona jeszcze osobna skrócona do max 2 stron, quickstart'owa instrukcja
  • Odpowiedz