Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy te 6-7k zł na ręke jako mid java dev jest warte tego ciągłego z--------u w sprintach, poganiania i wiecznego stresu? I ta j----a codziennie walka w MR z niedowartościowanymi """kolegami""" z zespołu który p----------i się do wszystkiego aby cie zgnoić i sie wywyższyć bo przecież praca to jego życie i jedyne co ma. Gdzie jest granica i ile jest warte zdrowie człowieka.. ?
#pracait #programowanie #programista15k #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to programista tak mało zarabia? :o

@Maly_Jasio: To nawet nie jest dolna granica. Przesycenie rynku powoduje, że masz seniorów w cenie midów, midów w cenie juniorów, a juniorów w ogóle nie warto brać. W większych firmach jeszcze jako tako, ale im mniejsza, tym gorzej.
  • Odpowiedz
To ja wpisuje gównodane w gównotabelki i mam prawie 8K na łapę.

@Maly_Jasio: No wiem. Jest to trochę przygnębiające. U nas w małej firmie zarobki mieszczą się w przedziale 4-6k, wliczając w to osoby, które mają już 10+ lat doświadczenia. Natomiast przyznać muszę, że to nie jest tak, że więcej zarabiać się nie da — jak najbardziej moglibyśmy znaleźć lepszą robotę. Powód, dla którego tam pracujemy, jest trochę mieszany —
  • Odpowiedz
@tiritto: U mnie jest już duży nacisk na automatyzację, ale pocieszające jest to, że sklecenie danych w nietabalerycznej formie z kilku źródeł przez automatyzację jest karkołomne. Coś tam potrafię porobić w VBA, ale wątpię czy w ogóle wchodzić w temat Pythona pod kątem analizy danych. Sporo jest takich ofert pracy wymagających Pythona pod tym kątem, ale kto wie czy za 2 lata i oni nie wylecą z rynku pracy. Polecasz
  • Odpowiedz
@tiritto: U mnie jest już duży nacisk na automatyzację, ale pocieszające jest to, że sklecenie danych w nietabalerycznej formie z kilku źródeł przez automatyzację jest karkołomne. Coś tam potrafię porobić w VBA, ale wątpię czy w ogóle wchodzić w temat Pythona pod kątem analizy danych. Sporo jest takich ofert pracy wymagających Pythona pod tym kątem, ale kto wie czy za 2 lata i oni nie wylecą z rynku pracy. Polecasz
  • Odpowiedz
wątpię czy w ogóle wchodzić w temat Pythona pod kątem analizy danych

@Maly_Jasio: Słyszałem, że ponoć analiza danych to jest jeden z tych sektorów, w które AI jebnie mocniej. Samego Pythona używałem już wiele razy i uważam, że jest to chyba jeden z najłatwiejszych języków do nauczenia się i efektywnego korzystania z minimalnym trudem. Natomiast jeśli miałoby to mieć jakiś sens, to uważam, że musiałbyś od razu próbować zintegrować jakoś
  • Odpowiedz
@tiritto: Dzięki za odp. Powiem Ci tak. Mam już ponad 40 lat, żadnych kredytów, mieszkanie własne. Mogę robić gdzieś za 4tyś i się utrzymam a jak żona wróci do pracy to już z dużym luzem.
Więc prędzej pójdę na produkcję niż spędzę kolejne godziny, dni, tygodnie na nauce narzędzia, które posłuży mi przez ile? 2-3-5 lat? To naprawdę wolę już 150godzinny kurs spawacza, bo umiejętność zostanie z Tobą na całe
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Rynkowo powinieneś mieć w granicach 20k na rękę jako mid w tym momencie. Mniej niż 15k już na rękę to w tym momencie się chyba nawet nie da jako mid B2B.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): @Bejro Ta, a na LN masz seniorów desperatów gotowych pracować za 7k B2B. Eh sam nie wiem co robić, z jednej strony fajnie że jest robota bo patrząc co sie dzieje na rynku midów to r--ź. Z drugiej zapierdziel za 3 i ciągłe dociskanie butem psychicznie do momentu gdzie mam napady lękowe i nawet po lekach nie moge spać.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mówię tu o stawkach na podstawie raportów płac z 2024, to nie wyssane z palca liczby. Średnio w 2024 miałeś stawki na poziomie 22.5k zł/msc.
  • Odpowiedz