Wpis z mikrobloga

W sumie w tym momencie mnie to zastanawia jak Polska tą niepodległość dała radę odzyskać i jakim cudem my się z komuny wygrzebaliśmy?

Przecież nasz naród ewidentnie wolności i spokoju nie lubi, bo konsekwentnie głosuje na ludzi reprezentujących silnie emocjonalne radykalne poglądy i wręcz zaczyna coraz bardziej wypierać w tym jakąkolwiek argumentacje.
#wybory #polityka
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ruda_stuleja: Przecież nasza walka o niepodległość była emocjonalna i bez sensu. Według liberalnej i rosyjskiej propagandy. Większość powstań przegrane itp. Nie słyszałeś co lipko-lewaki mówią o naszej historii?
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja:

W sumie w tym momencie mnie to zastanawia jak Polska tą niepodległość dała radę odzyskać i jakim cudem my się z komuny wygrzebaliśmy?

tak jak dzisiaj, nie poddając się wrogom ojczyzny i walcząc o nią
  • Odpowiedz
  • 0
@Morritz:
Pamiętam. Za 5 lat w formule debaty będzie chyba wpisana przerwa na nikotyne.

@Reevder:
Bardzo ogólnikowe określenie jak na dość złożoną decyzję jaka właśnie miała miejsce. Mam na myśli, że ciężko powiedzieć kto jest
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja Brutalna rewizja historii - ludzie raczej nie rozwaliliby PRL, gdyby nie gospodarka oraz zależność od ZSRR.

PRL mimo wszystko spowodował awans społeczny całych mas. Wybił analfabetyzm i zaczął cokolwiek robić z polską wsią.

Niepodległość odzyskaliśmy w dobie nacjonalizmów, gdzie masy były zmobilizowane w celu odtworzenia kraju. Dodatkowo póki Austria nie poluzowała polityki etnicznej to każdy zaborca gnębił Polaków. W zasadzie nikt nie dawał lepszej alternatywy na niepodległość a i tak
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: ale my się nie wygrzebaliśmy z komuny.
Ci ludzie nadal żyją:) ta patola która zniszczyła ten kraj swoim cwaniactwem i pijaństwe nadal żyje.
Cały przemysł i wiele firm popadało za ich czasów młodości kiedy to flaszka w pracy to był standard a rozkradanie - przepraszam "załatwianie z zakładu" to była codzienność.
  • Odpowiedz