Wpis z mikrobloga

#wybory
Pytanie do osób, co się może wahały, a jednak wybrały Nawrockiego: dlaczego? Czy przekonała was narracja że Trzaskowski tu wpuści imigrantów, że będzie więcej parad LGBT, czy co innego? Serio pytanie, chciałbym zrozumieć argumenty.
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LordRegis: Mnie przekonało np to co teraz dzieje się w Rumunii, ile wystarczyło? 2 tygodnie?
ile ze 100 postulatów PO zrealizowało?
Ile razy można obiecywać 60k kwoty wolnej od podatku.
  • Odpowiedz
@LordRegis: wprowadzenie cenzury i mowa nienawiści oraz brak pomysłu na naprawę służby zdrowia i jawne kłamanie medykom w oczy że zabranie kasy na NFZ poprawi sytuację.¯⁠\⁠⁠(⁠ツ⁠)⁠⁠/⁠¯
  • Odpowiedz
@LordRegis: nie zagłosowałem na trzaskowskiego przez: jego działalność w c40 cities i zielony komunizm, który ta organizacja stręczy, przez to, że rafał jest finansowany z niemieckich fundacji, przez to, że rafał propaguje lgbt
  • Odpowiedz
@LordRegis: Zielone łady, migranci, cenzura w necie.
No i ostatni tydzień kampanii gdzie sięgali po narzędzia bardzo niskich lotów - Tusk, Komorowski, Gajewska i ziemniaczki.
  • Odpowiedz
@LordRegis: Myslalem czy w ogole isc, ale PO tak w niego walila, na onecie wysrali 25 artykulow, a miazdzacymi dowadami bylo 2 anonimowych swiadkow, potem zaczli go jechać w WP a na koniec zaprosili Tuska zeby on po nim jechał - po prostu mnie PO denerwowalo tym wszystkim.
  • Odpowiedz
@LordRegis: Dla mnie największą wartością jest wolność słowa i gdy Trzaskowski u Mentzena zaczął się wykłócać o to, mówił o "mowie nienawiści" i stwierdził, że podpisze ustawę rozszerzającą obecne przepisy, to przesądził swój los.
Jestem wolnorynkowcem, ale za wolność słowa poszedłbym na duże kompromisy w takich tematach.

Karol pewnie też nie jest najlepszy pod tym względem, ale sam nic nie wprowadzi, bo sejm jest jego.

A poza tym to nie
  • Odpowiedz
@LordRegis ja nie głosowałem, bo zza granicy nie będę Wam wybierał prezydenta, ale Trzaskowski i jego zmiany poglądów, beznadziejna “konferencja dla mediów”, strach przed Republiką, kompromitacja Tuska w wywiadzie u Rymanowskiego (nie tylko wątek Murańskiego), wielka pogarda i wyższość w stosunku do głosujących przeciwnie, jeszcze kilka lat temu gadanie, że na co komu zabezpieczona granica biegające Jońskie i Szczerby, wpuszczamy wszystkich, mowa nienawiści, bzdury LGBT i wiele innych spraw
  • Odpowiedz
@LordRegis: oddałem głos na obu (całe dorosłe życie głosowałem na PO) z dwóch powodów:
- ustawa cenzorska zwana ustawą o mowie nienawiści
- pakt migracyjny
jeden kandydat gwarantuje podpisanie obu, drugi sprawia wrażenie że nie podpisze, zobaczymy.
  • Odpowiedz