Wpis z mikrobloga

@Maly_Jasio: Tusk nie chcial zeby mu Sikorski zabrał partie, to wystawił peta na prezydenta ponownie. Szkoda bo Polska tak w 2020 jak dzisiaj zaslugiwała na sensownego prezydenta, a dostała protezy, pacynki, jak zwał tak zwał. Lepiej juz zostawic Dude na 3 kadencje niz jednego z tych agentow :D
  • Odpowiedz
Po co oni tyle naobiecywali 2 lata temu?

@Maly_Jasio: Może wystarczyło coś z tego realizować? A nie stosować podejście "Co szkodzi obiecać?". Widać szybko się to na nich zemściło.

• Odpowiedz
@UlicznyPoeta: Tusk ma w centrali partii władzę absolutną, mógł wystawić Sikorskiego bez zabawy w prawybory, w samorządach by trochę poszczekali, a na koniec i tak poparli.
  • Odpowiedz
  • 1
@AtlantyQ: najgorsze w po jest to, że nie ma dla nich alternatywy. PiS, konfa? Wiadomo. Trzecia droga afera deweloperska, lewica bez wyrazu i programu, Zandberga z razem wyraz akurat ma, ale boje się jego komunistycznej wizji.
A ja chcę tylko żyć w państwie pozwalającym mi na nie myślenie o polityce
  • Odpowiedz
najgorsze w po jest to, że nie ma dla nich alternatywy

@Maly_Jasio: Owszem, zgodzę się, ale z drugiej strony złe jest też takie myślenie (tj. że nie ma alternatyw). Wtedy u polityków buduje się przekonanie, że nie trzeba dowozić swoich obietnic, a wystarczy straszyć tymi drugimi.
  • Odpowiedz