Wpis z mikrobloga

Znowu te BAUKANY( ͡º ͜ʖ͡º)

#chwalesie ok 2000km za mną, przejechałem Chorwację, Bośnię, Czarnogórę i jutro wyjeżdżam do Albanii. Gjeesik daje radę mimo przebiegu 150k+(rocznik 2020) opony zamknięte, cholernie wygodny, trochę nudny aczkolwiek daje mi dużo więcej funu niż mój były passat.. znaczy.. Fazer 800( ͡° ͜ʖ ͡°) jednakże po powrocie zwrócę go do wypożyczalni i nie będę tęsknił.. chyba :D Co ciekawe poza adwenczerami najczęściej mijany przeze mnie motocykl to BMW S1000XR.

#zalesie Kupiłem nowego cardo, zamontowałem dzień przed wyjazdem i okazało się, że mikrofon jest zepsuty( ͡° ʖ̯ ͡°) drugi, ten na pałąku działa, ale niesamowicie denerwuje w normalnym kasku

#motocykle
Kaneczai - Znowu te BAUKANY( ͡º ͜ʖ͡º)

#chwalesie ok 2000km za mną, przejechałem Chor...

źródło: IMG_1458

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateo_pampaniero: ale samemu się całkiem dobrze jedzie. Jesteś całkowicie niezależny. Z tym jeżdżeniem z kimś to serio trzeba mieć dopasowanego ziomka do stylu jazdy i w ogóle, inaczej szybko z takiego wypadu może być średnia przyjemność...
  • Odpowiedz
@Kaneczai i inni podróżujący samotnie motocykliści mam 3 pytania:
1. Jak oceniacie bezpieczeństwo samotnej wyprawy na moto w te rejony?
2. Jak zabezpieczanie Wasze maszyny podczas noclegów?
3. Nie mieliście jakichś niebezpiecznych sytuacji w tych rejonach?
  • Odpowiedz
Dlaczego miałoby to być interesujące dla kogoś na Wykopie? Takich gagatków - relacjonujących swoje nudne życie nomady - mam już 83 na czornej liście. Tylko takich na niej mam. Jesteś numenem 84. Brawo ty.
  • Odpowiedz
Kilka rad od entuzjasty Shqiperców:
Nie jedz tym sprzętem od Theth do Szkodry przez góry na skróty. Uważaj na kaczki (mercedesy) na serpentynach. Jedynie kogo się lękaj w Albanii to cyganów.
Język angielski na prowincji (szczególnie w wysokich górach) Ci się nie przyda, naucz się kilku podstawowych słów - Uje - woda, karburanti - stacja benzynowa, birre - p--o, rakija - nie musze tłumaczyć.
Jak trafisz na upały to trzymaj się powyzej
  • Odpowiedz
Ile czasu zajmie całą wyprawa? Ile km dziennie jesteś w stanie przejechać po "cywilizowanych" drogach typu autostrady na samym dojeździe? Bo wiadomo, wioski/miasteczka na Bałkanach to inny temat i prędkości.
Śpisz w namiocie czy szukasz noclegów na booking itd?
  • Odpowiedz