Wpis z mikrobloga

Lipa jest. Zrobisz podłowi, wstawisz drzwi, dojdziesz do wniosku że chcesz w nich miec próg, trzeba go przykręcić. Wiec będziesz wiercić, a tak położone rurki nie pozwolą na łatwe osądzenie - po prawej wiercimy a po lweej nei bo są rurki. Tu rurka leci przez cały otwór drzwiowy.
  • Odpowiedz
dojdziesz do wniosku że chcesz w nich miec próg

@WMPP: Kto dziś robi progi w budynkach nie będących gospodarczymi? A na zdjęciu widzę same przejścia korytarz - pokoje.
  • Odpowiedz
@WMPP: próg to musisz dać jak masz róznice w wysokość ale w nowym budynku co za problem dopilnować żeby kafelkarz połozył na 15mm tak jak się robi podłogi. teraz się robi albo listwy albo korek na łączeniach a nie progi
  • Odpowiedz
Zrobisz podłowi, wstawisz drzwi, dojdziesz do wniosku że chcesz w nich miec próg, trzeba go przykręcić. Wiec będziesz wiercić, a tak położone rurki nie pozwolą na łatwe osądzenie - po prawej wiercimy a po lweej nei bo są rurki. Tu rurka leci przez cały otwór drzwiowy.

@WMPP: Kto w 2025 roku w ogóle myśli o tym żeby robić jakikolwiek próg w drzwiach wewnętrznych? Skąd taki pomysł?
  • Odpowiedz
pod prysznicem (albo kabiną bez brodzika) się omija ogrzewaniem podłogowym żeby woda z syfonu nie wyparowała od grzania

@Catmmando: ma to sens, ale jak kabina ma metr to wystarczy chyba ominąć odpływ, a nie całą kabinę.

@WMPP: gościu, jaki próg? Ja w starym bloku nawet listew nie mam, bo lecą po całości płytki. ()
  • Odpowiedz
@Catmmando: oczywiście, ze powinien zrobić pod prysznicem, bo tak jest zajebiście zimą :) Woda to paruje chyba brudasom co się myją raz na tydzień xD Ale nawet dla nich są suche syfony do brodzika.
  • Odpowiedz
Patrząc tylko po zdjęciu, to ogólnie spoko. Niepokoi mnie bliska odległość rurki od otworu na drzwi (drugie od lewej). Nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości, ale odstęp powinien być większy. Poza tym ja przepuszczałem ruski przez progi w ochronnym peszlu - tam powinna być dylatacja w wylewce, Powidz jeszcze, co to za niebieski fragment na rurce widać?
  • Odpowiedz