Wpis z mikrobloga

Trzy rzeczy są w życiu pewne: śmierć, podatki i to, że o 21:01 padnie wypok.ru, bo Michau od 3 lat nie ogarnął load balancera i takie momenty są celebrowane raczej na tt czy w innych miejscach.

#wybory #wykop #wykop20
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 161
@programista70k: Problem wypoku jest taki, że sami właściciele nie korzystają z wypoku XD Jest dużo takich prostych rzeczy, np. kiedyś na karcie się pokazywało w nawiasie ile masz powiadomień, wycięli i nima. A ostatnio rozgrupowali w powiadomieniach znaleziska i wpisy, przez co ja np. obserwuję już prawie tylko mirko. O braku infinite scrolla to już nie mówię, nie chce się klikać w te kolejne karty, itd. itp.
  • Odpowiedz
  • 6
@gang_swiezakow: Tak, chodziło mi bardziej o całą infrastrukturę/skalowanie niż sam LB. Ale jak patrzę na wypok to czasem mam wrażenie, że tam w ogóle nikt nie myśli o redundancji czy HA. Jeden serwer, jedna baza, modlitwa i nadzieja XD
  • Odpowiedz
nie ogarnął load balancera i takie momenty są celebrowane raczej na tt czy w innych miejscach.

@mickpl: raczej nie stać go na przeskalowanie swoich serwisów 2-3 razy w takim momentach, żeby uciągnąć ruch
  • Odpowiedz