Wpis z mikrobloga

Też absolutnie nie znosicie polskich specjalistycznych forów internetowych? Mam wrażenie, że zawsze, gdy tam wchodziłem szukając jakichś odpowiedzi to zwykle spotykałem się z protekcjonalnymi czy wręcz pyszałkowatymi odpowiedziami, odpowiedziami nie na temat tudzież odpowiedziami niebywale głupimi lub niebezpiecznymi. Teraz jak widzę w wynikach wyszukiwania jakieś polskie forum internetowe to instynktownie wiem, że nie znajdę tam nic wartościowego i omijam je szerokim łukiem (jest jeszcze irytująca kwestia niemożności wchodzenia na profile użytkowników bez logowania się - bardzo powszechne zjawisko, niby dlaczego tak jest?)
#kiciochpyta #pytanie #zalesie #internet #forum
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JerryJerryJerry: obstawiam, że „kultura” polskich forów to jeden z powodów, dla których ludzie przenieśli się na facebookowe grupy, a teraz wolą spytać AI i dostać sensowną odpowiedz, zamiast się męczyć z „ekspertami” z podupadających forów. Swego czasu dużo siedziałem na forumprawnym i może nie był to poziom s----------a jak na elektrodzie, ale też było tam dużo takiego poniżania ludzi, cwaniakowania, złośliwych/sarkastycznych komentarzy gdy ktoś nie umiał się wysłowić w wystarczająco
  • Odpowiedz
@JerryJerryJerry: To tylko elektroda tak ma. Inna sprawa, że często jeśli chodzi o pytania to fora nie są aż tak dobrym miejscem do ich zadawania, bo albo nikt nie odpowie, albo "może to być ten problem", ale nie musi, albo za chwilę pod twoim pytaniem pojawi się pierdylion "przyłączam się do pytania, przy czym u mnie to wyglądało tak, że bla ba bla i coś tam jeszcze innego temu towarzyszyło"
  • Odpowiedz