Wpis z mikrobloga

Czy są tu Mirki lub Mirabelki interesujące się operą i muzyką klasyczną na tyle aktywnie, że śledzą repertuar operowy i koncertowy w Polsce i na świecie i zdarza im się gdzieś w tym celu podróżować? Pytam, bo może macie na oku coś fajnego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja na razie w planach mam "Aidę" w Berlinie w reżyserii Bieito, koncert Beczały i Tysman przy okazji pobytu w Barcelonie, a w Polsce wrocławski koncert London Symphony Orchestra i zarzuelę "La verbena de la Paloma" w Łodzi, ale będę też polował na coś w TW w Poznaniu i oczywiście TWON. Jakby się udało, to chciałbym też wybrać się na "Turandot" w Monachium, ale troszkę drogawo wychodzi jak na wyjazd tylko w tym celu :/

#opera #muzykaklasyczna #muzyka #filharmonia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Clermont: ja śledzę, ale często przegapię wydarzenia nawet w moim mieście.
W lipcu jest Festiwal Bachowski (m.in. w Kościele w Świdnicy!). Wybieram się na jeden weekend na L’Arpeggiata i przy okazji Villazón.
Jak wakacje to Arena di Verona, ale w tym roku odpuściłem.

Ja mam tak, że jak gdzieś jadę, bez różnicy czy prywatnie czy zawodowo, to staram się pójść do lokalnej opery, ewentualnie filharmonii, nawet jeżeli jest to Biszkek
  • Odpowiedz
  • 0
Ja mam tak, że jak gdzieś jadę, bez różnicy czy prywatnie czy zawodowo, to staram się pójść do lokalnej opery, ewentualnie filharmonii, nawet jeżeli jest to Biszkek albo Erywań.

@jotpol: Ja od jakiegoś czasu podobnie, chociaż egzotyczne kierunki raczej rzadko wybieram. Na razie pod tym kątem głównie Włochy, Niemcy, Austria, Hiszpania, Francja, Anglia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałbym bardziej festiwalowo pojeździć i chyba w przyszłym roku
  • Odpowiedz