Czy są tu Mirki lub Mirabelki interesujące się operą i muzyką klasyczną na tyle aktywnie, że śledzą repertuar operowy i koncertowy w Polsce i na świecie i zdarza im się gdzieś w tym celu podróżować? Pytam, bo może macie na oku coś fajnego ( ͡°͜ʖ͡°) Ja na razie w planach mam "Aidę" w Berlinie w reżyserii Bieito, koncert Beczały i Tysman przy okazji pobytu w Barcelonie, a w Polsce wrocławski koncert London Symphony Orchestra i zarzuelę "La verbena de la Paloma" w Łodzi, ale będę też polował na coś w TW w Poznaniu i oczywiście TWON. Jakby się udało, to chciałbym też wybrać się na "Turandot" w Monachium, ale troszkę drogawo wychodzi jak na wyjazd tylko w tym celu :/
@Clermont: ja śledzę, ale często przegapię wydarzenia nawet w moim mieście. W lipcu jest Festiwal Bachowski (m.in. w Kościele w Świdnicy!). Wybieram się na jeden weekend na L’Arpeggiata i przy okazji Villazón. Jak wakacje to Arena di Verona, ale w tym roku odpuściłem.
Ja mam tak, że jak gdzieś jadę, bez różnicy czy prywatnie czy zawodowo, to staram się pójść do lokalnej opery, ewentualnie filharmonii, nawet jeżeli jest to Biszkek
Ja mam tak, że jak gdzieś jadę, bez różnicy czy prywatnie czy zawodowo, to staram się pójść do lokalnej opery, ewentualnie filharmonii, nawet jeżeli jest to Biszkek albo Erywań.
@jotpol: Ja od jakiegoś czasu podobnie, chociaż egzotyczne kierunki raczej rzadko wybieram. Na razie pod tym kątem głównie Włochy, Niemcy, Austria, Hiszpania, Francja, Anglia ( ͡°͜ʖ͡°) Chciałbym bardziej festiwalowo pojeździć i chyba w przyszłym roku
#opera #muzykaklasyczna #muzyka #filharmonia
W lipcu jest Festiwal Bachowski (m.in. w Kościele w Świdnicy!). Wybieram się na jeden weekend na L’Arpeggiata i przy okazji Villazón.
Jak wakacje to Arena di Verona, ale w tym roku odpuściłem.
Ja mam tak, że jak gdzieś jadę, bez różnicy czy prywatnie czy zawodowo, to staram się pójść do lokalnej opery, ewentualnie filharmonii, nawet jeżeli jest to Biszkek
@jotpol: Ja od jakiegoś czasu podobnie, chociaż egzotyczne kierunki raczej rzadko wybieram. Na razie pod tym kątem głównie Włochy, Niemcy, Austria, Hiszpania, Francja, Anglia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałbym bardziej festiwalowo pojeździć i chyba w przyszłym roku
@Clermont: Ceny to jedno, ale dojazd też nieciekawy (kiedyś były tanie loty do Norymbergii, a teraz to całkiem porażka)