Aktywne Wpisy
zaq22 +10
#gielda
Kapral w marines zarabia 3500 USD
Czy ktoś z was zgodziłby sie wylądować w Iranie i walczyć z dronami za 13k pln/mc
Kapral w marines zarabia 3500 USD
Czy ktoś z was zgodziłby sie wylądować w Iranie i walczyć z dronami za 13k pln/mc

Rosalinea +14
Tak sobie dzisiaj z @Kakarot_Z wspominałam dawne edycje i wpisy na tagu….i zdałam sobie sprawę, że nie poszczególne edycje, a uczestnicy tych edycji stworzyli historię.
Najczarniejsze, lub najzabawniejsze postaci zachowali się w naszej pamięci, ale tez największe zyeby. Giovanni z HP4, Clauno, Fitnesiara, NoNo i Keadratowa. Była też niezapomniana Klapessa,
Albo sezon3….:Kuba i słynne Luizzzaaaaa!!!
Grajoszek i jego pijackie ekscesy, których pewnie z uwagi na notorycznego kaca sam już nie pamięta (
Najczarniejsze, lub najzabawniejsze postaci zachowali się w naszej pamięci, ale tez największe zyeby. Giovanni z HP4, Clauno, Fitnesiara, NoNo i Keadratowa. Była też niezapomniana Klapessa,
Albo sezon3….:Kuba i słynne Luizzzaaaaa!!!
Grajoszek i jego pijackie ekscesy, których pewnie z uwagi na notorycznego kaca sam już nie pamięta (

Blender 4.4
Od kiedy przesiadłem się na blendera ze sketchupa zawsze w-------o mnie jedno. Brak narzędzia tape measure. W blenderze podoba mi się, że można precyzyjnie przesuwać,skalować, albo obracać obiekty przez wpisanie wartości, tak jak w sketchupie.
Ale brak taśmy najbardziej mi doskwierał.
Próbowałem kilka addonow. Ale nie siadł mi żaden.
Dlatego napisałem własny tool.
Szukam kogoś do beta testów, zanim trafi na blender market.
Wieczorem mogę podrzucić tutorial jak ten tool działa.
W kolejnej wersji dorzucę chyba w pełni działający system array, podobny jak w sketchupie.
Duplikujesz obiekt w edit mode, przesuwasz lub obracasz o określoną wartości i używając klawiatury ustawiasz ilość duplikacji. Tego też mi brakuje w blenderze.
#blender #blender3d
źródło: gif1
Pobierzźródło: gif1A
Pobierzsnapowanie do vert, edge i mindpoint
zmiana grubości lini, koloru lini.
Ilości segementów. Każdy segment to osobny vert to można snapować do niego również. Jest wybór czy sama linijak, czy linijka + linia prostopadła.
Każdą pare lini można odzielnie usuwać i zmieniać nazwę( tylko na liście w scenie nazwa pozostaje taka sama )
I tego nie pokazałem, ale możesz zablokować sobie oś klawiszami strzałki lewoprawo Oś pozioma , góra
źródło: image
Pobierz