Aktywne Wpisy

Clermont +93
Czy w jakimś Matriksie żyję? Tysiące plusów pod jakimiś wyrazami wsparcia dla Robercika i głosy oburzenia, że tylko w jakimś bantustanie tak można potraktować legendę xD Przypomnę, że on nie został wyrzucony z reprezentacji, tylko zrezygnował, bo się obraził za odebranie mu funkcji, do której się nie nadawał, a jego przerośnięte ego nie pozwala mu zacisnąć zębów i spróbować udowodnić na boisku i poza nim, że się jednak nadaje. Opaska kapitańska to

KingaM +32
Kolego który nabazgrales mój nick z wykopu na mojej szafce w #pracbaza, może tak byś się przedstawił lub zagadał? Trzeba czegoś więcej by mnie przestraszyć
To opowiadanko zapewne nie jest złe, nie jest nawet źle napisane, ale to jakby postawić wrocławskiego krasnoludka przy rzeźbie Michała Anioła.
Takie tam, przemyślenia czytelnicze :) Pozdro mireczki czytające :)
#ksiazki #czytajzwykopem
@gram_w_mahjonga: no to samo sie nasuwa pytanie, a jakie bylyby twoje wnioski i podejscie, ale po _przeczytaniu_.
Bo slucha sie fajnie, ale z czytaniem prusa to juz moze nie byc lekko.
@Hellicon: no właśnie serialu nie widziałam, ale jednym z moich ulubionych filmów wszech czasów jest "Lalka" w reżyserii Hasa.
źródło: temp_file2100289501547209541
PobierzW sumie te przemyślenia ciągle mi się zmieniają, może przez to, że o ile w pierwszym tomie Prus nie unikał nam przedstawiania punktu widzenia Izabeli Łęckiej, ale w drugim tomie na razie strasznie tego mało, ale może o to chodzi by pokazać jak Wokulski już kompletnie traci głowę. Ale już powoli się
Na tytul Faraon mam flashbacki z podstawowki i to jak meczylem sie dokladnie tak samo jak podmiot liryczny, nad ta ksiazka.
Możliwe, że niektóre książki "dają czadu" w różnym okresie życia.
Ale kiedy to było, już prawie wszystkiego zapomniałem. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jeśli natomiast jesteśmy katowani tymi książkami hurtowo tak jak w liceum albo podstawówce, no to nie ma nic gorszego niż czytanie książki pod przymusem.
Ale jeśli podniesiesz coś takiego, czytasz sobie powoli,
Jedną z moich książek najlepszych jaką czytałam w życiu jest właśnie klasyk - Idiota Dostojewskiego.