Wpis z mikrobloga

Patrzę na tych wyznawców z obydwu stron na Twitterze, którzy wykłócają się wzajemnie podpierając się sondażami, z których jasno wynika, że przewidywany wynik jest poniżej błędu statystycznego i nie mogę się nadziwić, że 5 lat temu robilem dokładnie to samo xD
W sensie nie wykłócałem się, ale dosłownie 500 razy dziennie sprawdzałem czy pojawił się jakiś nowy sondaż i czekałem tylko na taki, ktory będzie po mojej myśli i pozwoli mi utwierdzić się w przekonaniu, że mój kandydat musi wygrać. Klasyczna psychologia, w nerwowych sytuacjach ludzie nie kierują się logiką tylko szukają na siłę potwierdzenia swoich tez.
Ludzie pałają do siebie wzajemną nienawiścią i wyzywają się nawzajem, podpierając się sondażem, który pokazuje przewagę 0.5% „ich” kandydata gdy mają podane, że błąd statystyczny wynosi 3% xD
Nie wiem kto wygra, ale wiem kto już przegrał. Przegrała Polska, która jest podzielona w tak niewyobrazalny sposób, że to jest cud, że jeszcze się nie podzieliliśmy na dwa państwa jak Czechy i Słowacja. Widoku na jakiekolwiek pojednanie nie ma bo nikomu na tym nie zależy. A podzielone państwo to w dłuższej perspektywie brak państwa i chyba właśnie historia Polski jest najlepszym przykładem #wybory #polityka #bekazlewactwa #bekazpisu #polska #bekazpo
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mysteriouss: Ja to samo dostrzegam, Polska już przegrała, kolejny raz w naszej historii. Jesteśmy tak mocno podzieleni jakby to były dwie różne polski. Polska w mieście i Polska na wsi. Obce mocarstwa pompują tutaj swoją propagandę szerokim strumieniem przez media społecznościowez nikt tego już nie potrafi zatrzymać.
  • Odpowiedz