Pierwsza podróż odbyta.. znaczy.. gjeesa( ͡°͜ʖ͡°) 800km z krótkimi przerwami do przeżycia, szczerze to jest fajniejszy niż myślałem, ale.. no może za 10lat :D
@wiktorbo wiedziałbyś te kufry na nakedzie, co nie? XD
@Mododzyglizda: na gs każdy skończy jeśli, żyje w gsowej bańce oraz umysł ma chłonny na trendy i ma dostęp do internetu. Nie wszyscy kończą z założeniem, że motorek to tylko pojazd do jeżdżenia NA RÓMÓNIE I BAUKANY z kompletem reklamowanej odzieży termicznej, kucheneczką, zestawem garnuszków i składanym krzesełeczkiem. Do rajtuzków doszedłem, nie powiem, ale ocknąłem się, że
Szacuję, że wystarczy 17 artykułów,10 filmików propagujacych, 2 lata lansowania tematu na moto grupach na FB i Polacy będą nejkedować.
@motospamer: myślę że jednak źle szacujesz. Moto adv są tak popularne na wyprawy bo są po prostu uniwersalne i wygodne, a nakedy są wygodne w koło komina. Oczywiście nikt Ci nie zabrania jeździć na swoim i do Kazachstanu, ale nie rozumiem skąd ta niechęć i prześmiewczy ton.
@wiktorbo przecież powiedzenie „każdy skończy na GS” krąży od dawna po grupach i jest swego rodzaju memem. Każdy niech se jeździ na czym chce. Oblatałem masę motocykli i GS naprawdę dobrze się prowadzi, jest bardzo dobrze wyważony. Polecam się chociaż raz przejechać, bo wszystkim się wydaje, że to ociężała krowa ADV i przez takie myślenie traktują każdego gościa na GS jak jakiegoś pajaca z leasingiem (⌐͡■͜ʖ
@mlekoag: ja właśnie o tym - Popularne Wyprawy. Chłopiska się podowiadywały, że TERAZ się robi takie rzeczy, się bierze w lizing GSa (cały rok stoi) i jedzie się latem na dwa tygodnie ODHACZYĆ kolejną lokalizację, która wybiła na grupce "Mam 40 lat i hajs". Oni się tym męczą, na lawetach wożą, ale jeszcze kilka państw do odhaczenia przed zmianą pasji. Nikomu nie bronię zabawy
@motospamer ale cię boli wszytko. Uważasz, że jak jedzisz na nakedzie, to tylko ty masz rację i czujesz „Motocyklizm”. Wychodzisz na niezłego toksyka. XDD
Co jest złego w wożeniu moto na lewicie? Wolę sobie przewieźć moto na przyczepę niż dymac 3000 km autostada, bo wtedy jest dopiero prawdziwy motocyklista. Tym bardziej, że sam piszesz, że niektórzy mają tylko 2tyg w roku żeby pojeździć.
@Mododzyglizda: nie zrozumiałeś mnie a ja nie potrafiłem do Ciebie dotrzeć, to mój błąd, ale nie powielaj tego wysrywu, że GS jest celem, że celem są WYPRRRRRAWY, bardzo Cię kolego proszę ja z całą moją rodziną
Miałem na myśli zagajenie, że można jeździć MOTORYM i nie brać udziału w tej defiladzie wypraw, strojów.
@motospamer: ale absolutnie nikt Ci nie każe brać w tym udziału, ja rozumiem o co Ci chodzi, bo przez kilkanaście lat dużo łaziłem po tatrach i w pewnym momencie stało się to modne. Drażnili mnie ludzie z przypadku, poubierani niewiadomo jak, upał jak cholera a oni kalesony brubecki, okularki jak na rewie mody
@Mododzyglizda: jeździłem, jest fajnie wyważony i wygodny ale przy tym okropnie, strasznie, nudny na asfalcie.
Chciałem zobaczyć Alpy na moto, pojechałem moim nakedem, wróciłem, moi kumple obecnie szykują się na groźne WYPRAWY i to trochę kabaret zaczyna przypominać, ja idę w inną stronę.
@wiktorbo wiedziałbyś te kufry na nakedzie, co nie? XD
#motocykle
źródło: IMG_1238
Pobierz@Mododzyglizda: na gs każdy skończy jeśli, żyje w gsowej bańce oraz umysł ma chłonny na trendy i ma dostęp do internetu. Nie wszyscy kończą z założeniem, że motorek to tylko pojazd do jeżdżenia NA RÓMÓNIE I BAUKANY z kompletem reklamowanej odzieży termicznej, kucheneczką, zestawem garnuszków i składanym krzesełeczkiem. Do rajtuzków doszedłem, nie powiem, ale ocknąłem się, że
Dodałbym moje ukochane AdV jEsTnAjLePsZy ZaPiErNiCzAm JaK sPorTeM
@motospamer: myślę że jednak źle szacujesz. Moto adv są tak popularne na wyprawy bo są po prostu uniwersalne i wygodne, a nakedy są wygodne w koło komina. Oczywiście nikt Ci nie zabrania jeździć na swoim i do Kazachstanu, ale nie rozumiem skąd ta niechęć i prześmiewczy ton.
@mlekoag: ja właśnie o tym - Popularne Wyprawy. Chłopiska się podowiadywały, że TERAZ się robi takie rzeczy, się bierze w lizing GSa (cały rok stoi) i jedzie się latem na dwa tygodnie ODHACZYĆ kolejną lokalizację, która wybiła na grupce "Mam 40 lat i hajs". Oni się tym męczą, na lawetach wożą, ale jeszcze kilka państw do odhaczenia przed zmianą pasji. Nikomu nie bronię zabawy
Co jest złego w wożeniu moto na lewicie? Wolę sobie przewieźć moto na przyczepę niż dymac 3000 km autostada, bo wtedy jest dopiero prawdziwy motocyklista. Tym bardziej, że sam piszesz, że niektórzy mają tylko 2tyg w roku żeby pojeździć.
Każdy podróżuje na swój sposób. Nie każdy lubi
@Mododzyglizda: muszę przyznać, że przegrałem chłopaki, mieliście rację.
@motospamer: ale absolutnie nikt Ci nie każe brać w tym udziału, ja rozumiem o co Ci chodzi, bo przez kilkanaście lat dużo łaziłem po tatrach i w pewnym momencie stało się to modne. Drażnili mnie ludzie z przypadku, poubierani niewiadomo jak, upał jak cholera a oni kalesony brubecki, okularki jak na rewie mody
Chciałem zobaczyć Alpy na moto, pojechałem moim nakedem, wróciłem, moi kumple obecnie szykują się na groźne WYPRAWY i to trochę kabaret zaczyna przypominać, ja idę w inną stronę.