Wpis z mikrobloga

#macbook Stoję przed wyzwaniem wyboru laptopa do roboty. Wybieram między macbookiem 14 a 16 cali. Który będzie lepszy?

ankietka

• macbook 14 51.4% (38)
  • macbook 16 48.6% (36)

Oddanych głosów: 74

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@5lutW4arrior616: Przez denko od słoika widzę. (nie no, -1D).
@thority w robocie i w domu mam monitor Ale zasnatawia mnie, czy bez ekranu da radę pracować. Teraz mam legion 15.6 cala i bez ekranu zew. nawet idzie na tym pracować, od biedy. Bo czasami do będę na wyjazdach bez ekranu.
@Bpnn dzieki. @asdfghjkl pracujesz z tekstem? (czy tam z IDE i programistycznymi rzeczami?)
  • Odpowiedz
@B3r3t: tak. Kiedyś tez myśłałem, że wiekszy to będzie lepiej, ale okazało się że zalety wynikające z mniejszego rozmiaru sa wieksze niż te wynikające z rozmiaru wiekszego (w moim przypadku)
  • Odpowiedz
@B3r3t: jeśli nawet okazjonalnie coś musisz zrobić bez zewnętrznego ekranu to zdecydowanie 16" - większy obszar roboczy, lepsza kultura pracy, głośniki i ergonomia (większe przestrzeń dla nadgarstków). W plecaku waga jest pomijalna.
Kiedyś byłem entuzjastą 14", ale skusiłem się pół roku temu na 16" i nie widzę powrotu; może gdybym często pociągiem jeździł/latał to może
  • Odpowiedz
@B3r3t: Pójdź do salonu i zdecyduj. Sam ubolewam, że jest taka przepaść między wielkością ekranu. 14" ma za małą przestrzeń roboczą, a 16" to kobyła. Niestety 15" jest tylko Air.
  • Odpowiedz
  • 0
@Korda: Byłem w salonie, + moja dziewczyna ma 14. 14 wizualnie mi siępodoba, ale praktycznie praca na niej bez ekranu zewnętrznego może być męcząca. Z drugiej strony, 16 to kobyła ogromna, chociaż i tak jest mniejsza od mojego aktualnego laptopa - lenovo legion 15,6.
  • Odpowiedz