Aktywne Wpisy

Zakimar +16
No to dawajcie. Rozwiejmy wątpliwości!
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)

źródło: 1000011731
Pobierz
Volantie +5
Czy uważasz, że minimalna w 2026r., która ma wynosić wstępnie 4806 zł (brutto), teraz to tylko 4666 zł brutto jest jednak za mała na dzisiejsze czasy ? Netto ma wynosić ok. 3606 zł
#pracbaza #praca #inflacja #pieniadze #inwestycje
#pracbaza #praca #inflacja #pieniadze #inwestycje

źródło: image
PobierzIle według Ciebie powinna wynosić minimalna krajowa w 2026r. ?
- Taka jaka jest teraz - 4666 brutto 47.9% (468)
- Te 4806 zł które proponuje rząd (brutto) 10.1% (99)
- 5000-5500 brutto 6.1% (60)
- 5501-6000 brutto 3.5% (34)
- więcej niż 6000 brutto 32.3% (316)
Też Makłowicz: piniondz nie śmierdzi. ¯\(ツ)/¯
#maklowicz #maklowiczcontent #jedzenie #kulinaria #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem
źródło: 1000039238
PobierzHeinz skład: pomidory, ocet, cukier, sól, ekstrakty przypraw i ziół (zawiera seler), przyprawy.
Jestem ciekawy. Naprawdę. Co w tym składzie Twoim zdaniem nie powinno się znaleźć? A może czegoś brakuje? :)
@PodniebnyMurzyn: jadłem chyba tylko dwa, kurczak teryiaki był spoko, ale jakieś drugie już mniej. Problemem tych produktów jest cena - kreuje je na jakieś lepsze od masówki, a to jest zwykła masówka tylko w zawyżonej cenie.
Ceny jego oliw to już w ogóle odklejka.
@bonus: ogółem to Makłowicz się skończył moim zdaniem. Tzn. ok, fajnie się ogląda jego programy, ale jednak trzeba brać mocną poprawkę na to co nierzadko mówi, bo sponsorzy go jednak ograniczają.
W sumie już chyba praktycznie nie ma odcinka, który nie zaczynałby się od "materiał powstał we współpracy z XYZ".
Teraz był w
@pasta_alla_carbonara: to samo jest z majonezem i E385. Tylko Kielecki i chyba jakiś Roleski tego nie dodają.
@Krupier: oprócz kieleckiego, roleski czysta etykieta, świdnicki i białuty "majonez 100%" choć tych 2 ostatnich to już dawno w żadnym sklepie nie znalazłem. W lidlu pojawia się jeszcze chyba belgijski cytrynowy, ale też już go ruski rok nie było.
Jeszcze mi powiedz że Michel Moran nie je na śniadanie śledzi lisner a Wojtek Szczęsny nie jeździ na daily autem marki jajco
@pasta_alla_carbonara: Tak jakby skrobia poddane obróbce termicznej, dodana do zagęszczenia była czymś strasznym xD, przecież tak się robi wiele sosów w kuchni. Ja na przykład wolę raczej te lżejsze keczupy ze skrobią, niż większość innych, którym bliżej do koncentratu pomidorowego z cukrem i octem, a bez skrobi, no ale to kwestia gustu. ¯\(ツ)/¯ Mnie w keczupach przeraża ilość cukru, takie pudliszki mają 30g na