Wpis z mikrobloga

@pasta_alla_carbonara: Kocham takie komentarze.
Heinz skład: pomidory, ocet, cukier, sól, ekstrakty przypraw i ziół (zawiera seler), przyprawy.

Jestem ciekawy. Naprawdę. Co w tym składzie Twoim zdaniem nie powinno się znaleźć? A może czegoś brakuje? :)
  • Odpowiedz
  • 18
w dodatku te jego szybkie dana są ochydne

@PodniebnyMurzyn: jadłem chyba tylko dwa, kurczak teryiaki był spoko, ale jakieś drugie już mniej. Problemem tych produktów jest cena - kreuje je na jakieś lepsze od masówki, a to jest zwykła masówka tylko w zawyżonej cenie.

Ceny jego oliw to już w ogóle odklejka.
  • Odpowiedz
  • 1
kiedyś kupiłem jego produkty i chyba makaron - syf jakich mało skok na kasę wstydu nie ma

@bonus: ogółem to Makłowicz się skończył moim zdaniem. Tzn. ok, fajnie się ogląda jego programy, ale jednak trzeba brać mocną poprawkę na to co nierzadko mówi, bo sponsorzy go jednak ograniczają.

W sumie już chyba praktycznie nie ma odcinka, który nie zaczynałby się od "materiał powstał we współpracy z XYZ".

Teraz był w
  • Odpowiedz
  • 2
to wystarczylo dodac wiecej pomidorow, a zredukowac ilosc wody. Jakos inni producenci sobie radza bez zagęszczaczy ;)

@pasta_alla_carbonara: to samo jest z majonezem i E385. Tylko Kielecki i chyba jakiś Roleski tego nie dodają.
  • Odpowiedz
Tylko Kielecki i chyba jakiś Roleski tego nie dodają.

@Krupier: oprócz kieleckiego, roleski czysta etykieta, świdnicki i białuty "majonez 100%" choć tych 2 ostatnich to już dawno w żadnym sklepie nie znalazłem. W lidlu pojawia się jeszcze chyba belgijski cytrynowy, ale też już go ruski rok nie było.
  • Odpowiedz
@Krupier: chłop ma 60 lat i monetyzuje swoją popularność żeby na emeryturze siedzieć w Dalmacji i żreć cevapi.

Jeszcze mi powiedz że Michel Moran nie je na śniadanie śledzi lisner a Wojtek Szczęsny nie jeździ na daily autem marki jajco
  • Odpowiedz
kiedys czytalem ze mają skrobie modyfikowaną

@pasta_alla_carbonara: Tak jakby skrobia poddane obróbce termicznej, dodana do zagęszczenia była czymś strasznym xD, przecież tak się robi wiele sosów w kuchni. Ja na przykład wolę raczej te lżejsze keczupy ze skrobią, niż większość innych, którym bliżej do koncentratu pomidorowego z cukrem i octem, a bez skrobi, no ale to kwestia gustu. ¯\(ツ)/¯ Mnie w keczupach przeraża ilość cukru, takie pudliszki mają 30g na
  • Odpowiedz