Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #samochody

Dlaczego samochody używane w Polsce są takie tanie?
Żeby kupić w miarę sprawne auto wystarczy dać 3k i jeździć do pracy podczas gdy zwykły sensowny skuter to jest podobna cena, albo jakaś lepsza używana hulajnoga elektryczna... XD
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pietryna123: A to mnie akurat mało interesuje, jeśli Państwo wymaga przeglądu aby samochód był dopuszczony do ruchu i nie potrafi nad tym sprawować kontroli to juz jest wina kartonowego państwa a nie użytkowników
  • Odpowiedz
@otsutsuki: O czym ty mówisz XD Jak kupujesz Mazdę to może i tak jest XD I jakie 30 letnie XD
Astra G z pierwszych lat produkcji, Primera P12 do 2007r, Mercedes A pierwsze lata produkcji, to wszystko jest w odcinku bez grama rdzy, a taką astrę kupisz za 1900zl XD A to tylko trzy przykłady na szybko. I te strasze auta wyglądają czasem lepiej jak takie 10 letnie. Grandę Punto
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Odezwał się kolejny znawca. Kilka lat temu kupiłem astrę g za chyba 2500. Może jest wolna i niewygodna, ale jeździ i nie chce zdechnąć. Z rdzą tragedii nie ma, części tanie. Naprawisz to w każdym miejscu. Czego chcieć więcej do taniego przemieszczania się
  • Odpowiedz
Odezwał się kolejny znawca. Kilka lat temu kupiłem astrę g za chyba 2500. Może jest wolna i niewygodna, ale jeździ i nie chce zdechnąć. Z rdzą tragedii nie ma, części tanie. Naprawisz to w każdym miejscu. Czego chcieć więcej do taniego przemieszczania się

@SzalonyAndrzej: Nie znawca, ogólnie wiem po ile są samochody w Niemczech na przykład a po ile sprzedają takowe w Polsce. Sam auto dobre nawet da się kupić
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Stilo nigdy nie trzymał ceny bo gnił jak puszka po konserwie wyrzucona do lasu, do tego elektryka w tym aucie to jeden wielki żart, naprawisz elektryczne szyby to ci centralny wysiądzie, zrobisz centralny to przestaną działać wycieraczki i tak w kółko XD
Astra G 98-01 wychodziła w ocynku, jedyną wadą tego samochodu to komputer który się przegrzewa ze względu na źle wybrane na niego miejsce i często lubi wariować
  • Odpowiedz
@ApropoDefakto: Też właśnie nie rozumiem tego biadolenia na wykopie, że dzisiaj to na sensowne używane auto trzeba wydać kilkadziesiąt koła, jak za 10k już jest pełno w dobrym stanie i nie pognitych, nawet takim za 3k jak mówisz można spokojnie parę lat pojeździć do pracy, robić tylko najpotrzebniejsze rzeczy, potem na złom i powtórzyć cykl. Jak dla mnie to ceny samochodów są obecnie całkiem niezłe w stosunku do zarobków i
  • Odpowiedz