Aktywne Wpisy

LukaszTV +456
AHA xd jak widać Polaczki wszystko obejdą xdd
Już widzę jak ktoś kupuję butelkę wody 3,001l
#polakicebulaki #kaucja #systemkaucyjny #heheszki #ustronianka #napoje #kaufland #gospodarka #ekologia
Już widzę jak ktoś kupuję butelkę wody 3,001l
#polakicebulaki #kaucja #systemkaucyjny #heheszki #ustronianka #napoje #kaufland #gospodarka #ekologia
źródło: image
Pobierz
CrokusYounghand +141
źródło: temp_file8496815789850387429
Pobierz

Skonfigurowałem VLAN35 pod OpenWRT na routerze Cudy WR3000S i Internecie od nju.
Trochę się nagimnastykowałem, chciałbym się upewnić czy zrobiłem to dobrze. Internet działa :).
Pod zakładką Network--->Devices utworzyłem nowe urządzenie wan.35 z wybranym podtypem VLAN (802.1q) VLAN id 35.
Pod Network--->Interfaces stworzyłem interfejs nju i wybrałem urządzenie wan.35, podałem dane logowania, a w zakładce Firewall wybrałem z listy assign firewall zone "wan wan6 nju".
Czy to jest dobrze skonfigurowane? Zależy mi żeby było bezpiecznie, nie mam przekierowania portów itp.
źródło: 1
Pobierzźródło: vlan
Pobierzźródło: devices
Pobierz@jakis_login: tak na pałę co mi przychodzi do głowy to odcięcie chińskich urządzeń od reszty sprzętu w domu
Tu piszą ze w NJU 1508 działa. Dodatkowo jest też info że mozna zrobić dual-stacka IPv4+ipv6, wiec też fajny powód do kolejnych eksperymentów