Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szukam 4 msc pracy
Interview źle na mnie wpływa

Mam dużo rozmów z hr bo mam dobre CV
Dużo rozmów techn ale nic z nich nie wynika
Nauczyłem się teorii tych ich pytan
Staram się rzucać w miarę małe kwoty żeby mnie szybko wzięli i nic

Widzę że przed techniczna mam stres , boli mnie brzuch , nie jem
Gorzej niż na uczelni na egzmnie czy na maturze

Tutaj w grę wchodzi to czy będę miał co jeść czy nie ... Paranoja

Jedna zła odp i wylatuje
Nie mogę powiedzieć 'mnie wiem " bo rekruterzy odrazu mają mnie w dupie więc muszę Szyc na szybko cokolwiek

Konkuruje z każdym i nie wiem czy źle wypadłem czy rekrutację wygrał ktoś kto jest częściej w biurze , wziął mniej ew większe doświadczenie

To jest obłęd
Dorośli ludzie z doświadczeniem są pytani z tego co nie ma związku z pracą
chore to wszuzyko
Tylko tutaj to jest

#zalesie #programista
#pracait #przegryw #kolhoz #gownowpis #zalesie #programowanie #programista15k #it #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Dziwne, jeśli masz exp to gadka powinna być bardziej na luzie. Raz byłem w trakcie rocznego urlopu, i znalazłem oferte firmy z okolicy a już powoli sie kończył hajs. Napisałem prosto do kierasa na LinkedInie że jestem i chce pogadać o pracy, wbijam tam w japonkach bo nie miałem ciuchów, gadka z prezesem
-czy wie Pan czym sie tu zajmujemy?
-nie bardzo, nie miałęm czasu doczytać, prosze mi opowiedzieć
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Panowie najwyraźniej nie dla was IT powiem tak coś poczytałem sobie przed rozmowami wysłałem z 3 CV ale w sumie nim zacząłem wysyłać to poprosiłem dziewczynę z hr w mojej firmie spojrzysz na to czy wpada w oko poprawiła tu i ówdzie i poszło 3 telefony z hr od firm potencjalnych czemu pan chce zmienić więc standard szukam nowych możliwości do dzielenia się wiedzą itd itp potem jakieś sprawdzanie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
rozważny-pionier-46: @mirko_anonim

Fajnie że szukałeś trzy miesiące powiedz teraz jaka stawka czy pracowałaś zdalnie jakie masz doświadczenie

To aplikujesz na stanowisko w którym jesteś specjalistą a odpowiadasz słowo nie wiem? Na rozmowie kwalifikacyjnej nie pytają Ciebie z obsługi rakiety kosmicznej NASA
  • Odpowiedz
@sayo300: ty na juniora szedłeś? Mnie męczą z mikroserwisow
Load bakancer
Circut breaker
Interfejs funkcyjny lambdy
I g---o pytania typu KIEDY MOZNA ZLAMAD ZASADE SINGLE RESP.
  • Odpowiedz
@Czolemhotdog: o różnicy między monolitem a hexagonem to powiedzmy że sam mówię ale tych dwóch rzeczy się nie porównuje porównuje się mikroserwisy vs monolit a architekturę heksagonalna/onion/portandadapter można wykorzystać i w mikroserwisie i monolicie i tu też pewnie wjeżdża pytanie o ddd i kontekst ograniczony język ustalony i agregaty opad balancer to w sumie nie wiem po co Cię z tego wałkują bo w sumie to bardziej dla osoby wdrażającej
  • Odpowiedz