Wpis z mikrobloga

Połowa tego narodu chce zagłosować na kibola z półświatka, ktory chwali sie ze jest czysty od dragów?

A nowa narracja jego wyborców to duma z bicia się po ryju?

Gdzie my żyjemy. Mamy darmową edukację, dostęp do internetu a mimo to robimy coś takiego.
#wybory #polityka
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
@mahoone Połowa narodu to troglodyci, którzy widzą większe zagrożenie w tolerancji dla LGBT niż w prezydenturze kibola i wyłudzacza mieszkań.

W sumie nie ma co się dziwić, jeśli dla milionów ludzi autorytetami są byli gangsterzy i ćpuny, bijące się na patogalach.
  • Odpowiedz
@fleetwood: Co ma z tym wspólnego sekularyzacja? Większość wyborców Nawrockiego i pisu to ludzie kościółkowi. Większość katolików w Polsce ma mało wspólnego z naukami kościoła i moralnością. Sekularyzacja jest zbyt mała, jesteśmy trochę wschodnioeuropejskim skansenem pod tym względem.
  • Odpowiedz
kukiełkę europejską

@pangkor: pomijając to, że to co napisałeś to głupota. to nawet gdyby, co UE zrobiła złego poza wyciągnięciem polski z biedy? Poza wyzwoleniem się od ZSSR i wejściem do NATO nic tak dobrego Polski za Twojego życia nie spotkało.
  • Odpowiedz
@TomSz: tylko unia skręciła bardzo mocno w lewo. Forsuje na siłę woke, zielony ład i inne bzdury. Unia gospodarcza tak, unia światopoglądowa nie
  • Odpowiedz
@pangkor: a gdzie bez "woke" i zielonego ładu jest lepiej?

20 lat temu w zime się ciężko wszędzie chodziło przez dym. teraz domy są ocieplone, montowane piece klasy 5, mnóstwo osób ma fotowoltaikę... fajnie jest też nie wylewać ścieków do rzek ;)

osoby tej samej płci mające mniejsze prawa bo nie podoba Ci się to co robią we własnym domu również nie wydaje się czyś dobrym. 800+, 13 emerytury, dofinansowania
  • Odpowiedz
@TomSz: osoby tej samej płci zawierające małżeństwa to droga do adopcji dzieci. A na to nigdy się nie zgodzę, jak większość polaków.
Gdzie jest lepiej? jak unia dalej będzie w to brnąć to doczekamy się, że prawie wszędzie.
ps. nie mam nic przeciwko czystemu powietrzu. Ale nie na silę. Jak mi unia kupi ekologiczne źródło ogrzewania zamiast kominka to ok. Jak nie to niech spierd...
  • Odpowiedz
  • 0
To wszystko jest po prostu przykre że tak nisko upadliśmy.

Nie znam wielu osób, które będą głosować na Nawrockiego (albo może się nie przyznają) ale dam przykład, który znam. Członka rodziny.

Ziomek mieszka na wypizdowie. Jeden sklep we wsi. Wykształcenie podstawowe. Tirowiec. Jego argumenty za Nawrockim to oczywiście byle nie na ‘tęczowego’. On nie chce murzynow i pedalow w swoim kraju. Jego słowa.
  • Odpowiedz
@pangkor: nom, lepiej żeby dzieci żyły w patologicznych domach dziecka niż trafiły do ludzi którzy mają na nie czas, środki i są chyba nadzorowane przez państwo ;) Dosłownie w imię ideologii skazujesz dzieci na straszne życie bez perspektyw.

Gdzie jest lepiej? jak unia dalej będzie w to brnąć to doczekamy się, że prawie wszędzie.

@pangkor: no ja się Ciebie pytam gdzie jest lepiej, a Ty gdybasz. W Polsce jest z
  • Odpowiedz
@TomSz: ja mam totalnie odmienne zdanie.
Geje i lesbijki nie powinny mieć dzieci. Koniec kropka. To u mnie nigdy nie ulegnie zmianie
Unia od jakiegoś czasu jest oderwana od rzeczywistości i jak będzie w tym trwać to grozi to rozpadem
Wmawianie ludziom na siłę ekologii odbije się czkawką lewactwu. I mam nadzieje, że tak się stanie.
  • Odpowiedz
@pangkor: gdybyś żył w domu dziecka lub miał jakikolwiek kontakt z dziećmi z domu dziecka to byś miał odmienne zdanie... z gejami i lesbijkami pewnie tak samo. Życie w domu dziecka to koszmar i takie osoby są skazane na kiepskie życie, a Ty w imię ideologii zamiast pomóc, to jeszcze chcesz kłody podkładać ludziom.

Wmawianie ludziom na siłę ekologii odbije się czkawką lewactwu. I mam nadzieje, że tak się stanie.
  • Odpowiedz