Wpis z mikrobloga

Ja tam się nie dziwię, że tylu ludzi nie wie, na kogo głosować.

Z jednej strony mają do wyboru faceta, którego największym skandalem jest to, że nazwał się dupiarzem i ośmielił się nauczyć francuskiego.

Z drugiej – patusa, który chwali się udziałem w kibolskich ustawkach, bierze snusa na wizji i przejmuje mieszkanie od starszej osoby, wykorzystując lukę prawną.

To normalne, że ludzie mają dylemat.

#wybory #polityka
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@goldboy: Z jednej strony mają przystawkę pisu na smyczy kaczyńskiego z drugiej przystawkę po na smyczy tuska, który jeszcze wprost chwali się, że podpisałby ustawę wprowadzającą cenzurę. To normalne, że ludzie mają dylemat.
  • Odpowiedz
  • 1
@PogromcaPatusow w normalnym państwie to nikt by się wgl nie zastanawial gdyby wyborem był kibol. Reszta totalnie nie ma znaczenia. Jak mi rząd nie będzie pasował to za dwa lata to wyraze swoim głosem, ale teraz wybierać kibola, no sorry..
  • Odpowiedz
  • 5
@PogromcaPatusow dla mnie to żaden kandydat z 1 tury nie nadawal się na prezydenta I z 2 też. Ale jeśli mam wybór między kibolem a wieloletnim Prezydentem Warszawy na którego nie ma yakich brudów, to wybór jest oczywisty.
  • Odpowiedz
@PogromcaPatusow: ile razy można powtarzać że żadnej cenzury nie będzie, zobacz se przepis 119 kodeksu karnego, on tam jest od pierdyliards lat, zagrożenie karą się nie zmienia, jedynie dopisuje się że nie można dyskryminować ze względu na płeć, niepełnosprawność, wiek i orientację seksualną.
  • Odpowiedz
@Norwag93: no popatrz, u mnie w mieście cała wierchuszka to platformiarze, na fb agitują i często obrażają ludzi (a większość z nich to ludzie 40+, nikt normalny ich nie popiera), a gdy ich spotkasz na ulicy to spuszczają głowę w dół albo udają, że się nie przyznają (mój były nauczyciel zachęcał mnie kiedyś do głosu na niego w lokalnych wyborach samorządowych, wprost mówił że odcina się od tej partii, że
  • Odpowiedz
Z jednej strony mają przystawkę pisu na smyczy kaczyńskiego z drugiej przystawkę po na smyczy tuska, który jeszcze wprost chwali się, że podpisałby ustawę wprowadzającą cenzurę. To normalne, że ludzie mają dylemat.

@PogromcaPatusow: walka z dezinformacją to nie cenzura
  • Odpowiedz
@goldboy: niezły cherry picking xD
Można przerobić twój wpis w drugą stronę:
Ja nie dziwię się ze ludzie mają dylemat
Z jednej strony człowiek nie bojący się stanąć do walki o swoje przekonania, z drugiej klamca, lawirant, zwolennik cenzury i ekozamordyzmu
XD
Po co się silicie na tak tępa propagandę, tzn wiem że zwolennikom po nic więcej do szczęścia nie potrzeba ale nikogo więcej takimi tekstami nie przekonacie.
  • Odpowiedz
@goldboy: Nie wybielałbym aż tak Rafała Trzaskowskiego, bo swoje za uszami też ma i w innych okolicznościach poważnym argumentem byłoby stawianie go w pozycji "podnóżka Tuska", bo przecież jest wiceprzewodniczącym PO, ale w tych okolicznościach jego wybór - przynajmniej dla mnie - jest wręcz obowiązkowy dla naszej reputacji jako kraju. W tych niepewnych czasach warto byłoby mieć na stołku prezydenta kogoś, kto trzyma z tą "lewacką" Unią, która - i
  • Odpowiedz
@11mac11 Tu nie trzeba nic cherry pickowac za bardzo. Gdyby pis wystawił kogokolwiek innego a nie chlopa ktory sie kumpluje z mordercami i porywaczami to by wygrali to z palcem w dupie. O kompasie politycznym mozna sobie dyskutowac ale niektórym kompas moralny całkiem zwariował. To juz Maciak jest lepszym kandydatem niz Nawrocki
  • Odpowiedz
@Norwag93: Dużo w tym prawdy. I to jest niestety mega niedobre. Im bardziej marginalizuje się pewne poglądy, tym bardziej radykalizuje się tych ludzi.
Jeśli wyrażę przyziemny pogląd z lekkim szlifem konserwatywnym i zostanę o---------y przez lewą stronę, że jestem średniowiecznym głabem... to z przekory zacznę wierzyć w jeszcze bardziej skrajne poglądy.
  • Odpowiedz
@goldboy jakby tylko o to chodziło, to wybór byłby jednoznaczny.

- wstąpienie Ukrainy do NATO
- cenzura wolności słowa
- wracający jak bumerang problem z Ukraińskim rolnictwem
- dalsze wpuszczanie ciapatych, bo przecież trzeba ich gdzieś
  • Odpowiedz
wprost chwali się, że podpisałby ustawę wprowadzającą cenzurę.

@PogromcaPatusow: tylko że ta ustawa już obowiązuje od lat. Przewinieniem Trzaskowskiego w tym temacie było to, że nie umiał tego przekazać i odciąć się od skrajnych sytuacji zza granicy. Bardzo słabo pociągnął ten temat, ale nie zmienia to faktu że żadnej nowej ustawy nie ma i nie będzie.
  • Odpowiedz