Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Serghio: no, ale to też słabo rozegraliscie. W ciążę się zachodzi jak ma się umowę na czas nieokreślony, co obecnie jest dosyć łatwe. Bo kobiety taka umowę dostają max po 3 latach pracy u jednego pracodawcy. Kiedyś były z tym cyrki a obecnie jest to uregulowane, trzecia umowa musi być na stale. Pierwsza na okres próbny, druga na rok i trzecią już na stałe. To itak jest patologia że u
  • Odpowiedz
@o__0: potwierdzam w 100 procentach,bo bylem w takiej sytuacji, gdzie moja zona byla na oddziale z facetem i zona mowila co kobiety mowia na jego temat. Jakby to byl hotel w Ciechocinku to rozumiem, ale koles tam byl z chorym dzieckiem!
  • Odpowiedz
@mentari: a co ty możesz wiedzieć o komforcie taty z chorym dzieckiem? Może chciał w spokoju się nim zająć, a twoja żona z nim flirtowała?
  • Odpowiedz
W ciążę się zachodzi jak ma się umowę na czas nieokreślony

@Nadia_: w ciąże się zachodzi kiedy dochodzi do zapłodnienia komórki jajowej,

nie miało to dla nas znaczenia, bo to było już kilka lat po ślubie i wcale nie było takie oczywiste, że dojdzie do tego naturalnymi sposobami, a żona akurat w tym momencie przepracowała nieco ponad rok w nowym miejscu, więc szanse były marne, pracodawca, bank się nie zgodził,
  • Odpowiedz
Chodzi o empatię kobiety wobec drugiej kobiety, one nawet nie znając kontekstu domyślnie zawsze będą bronić drugiej kobiety. A jeśli chodzi o empatię wobec facetów to polecam poczytać historie mężczyzn którzy okazali słabość lub otworzyli się emocjonalnie przed kobietą - jest tego cała masa na reddicie

@Ilirian: też niekoniecznie. Wydaje mi się, że pomylono empatię z emocjonalnością. Kobiety instynktownie mocniej przeżywają emocje. Lepiej też je wykrywają i przejmują (znajduje się nawet
  • Odpowiedz
@CheSlaw:

Nie mam pojęcia skąd się wziął ten stereotyp o empatii kobiet. Przeciętny pies ma więcej empatii od większości kobiet.

Czysta prawda, a wobec facetów (wszystkich, nawet mężów i partnerów) to już w ogóle. Jak jesteś przygnębiony to czasem nawet obcy pies, zaś twój to zawsze, przyjdzie cię pocieszyć, przytulić, polizać. Jak miałem jakąś spieprzoną sytuację w życiu to oto co słyszałem od rzekomo dobrych koleżanek na studiach i w pracy:
  • Odpowiedz
@Serghio: widzisz dla mnie to nielogiczne, ale ja jestem tym typem, który kalkuluje miesiące kiedy urodzi się drugie dziecko tak, aby chodziło w identycznej rozmiarówce jak to pierwsze.
  • Odpowiedz