Aktywne Wpisy

CalibraTeam +66
Jako ponad 35-letni kawaler zaczynam dostrzegać brak sensu tego wszystkiego. Utkwiłem na stanowisku zwykłego klepacza kodu za 12k zł brutto i nie czeka mnie już żadna ciekawa "kariera" zawodowa. Nie zostanę dobrze opłacanym managerem, prawnikiem, lekarzem. Nie zostanę nawet strażakiem PSP bo praca siedząca już daje się we znaki i jestem fizycznym wrakiem. Nie jestem atrakcyjny finansowo, nie mam perspektyw na lepszą pracę, przekwalifikowanie wiąże się ze zmniejszonym wynagrodzeniem więc to błędne

piasek_w_spreju +104
Po 28 dniach wspomnienie o alkoholu dało o sobie przypomnieć. Ale nie sprawdzam swojej silnej woli myślami typu "jeden łyk i ani grama więcej". Bo wiadomo że ponownie bd pił, na okrągło, aż mi przepali przełyk i żołądek, by potem nie jeść a tylko pić wode i tylko leżeć w łóżku przez kolejne dni
Pierwsze etapy odstawiania alko- maratonów przez ostatni rok stawały się coraz bardziej boleśniejsze dla ciała i umysłu na tyle, że już nie chce, a raczej boje się to ponownie przechodzić.
Szkoda zdrowia i życia..
#alkoholizm
@Rasteris: Alkoholizm typu epsilon - nic nowego, ale z tego co mówią naukowcy bardzo destrukcyjny.