Wpis z mikrobloga

Kolejna doba bez alko. 30 dzień rozpoczęty.

Po 28 dniach wspomnienie o alkoholu dało o sobie przypomnieć. Ale nie sprawdzam swojej silnej woli myślami typu "jeden łyk i ani grama więcej". Bo wiadomo że ponownie bd pił, na okrągło, aż mi przepali przełyk i żołądek, by potem nie jeść a tylko pić wode i tylko leżeć w łóżku przez kolejne dni

Pierwsze etapy odstawiania alko- maratonów przez ostatni rok stawały się coraz bardziej boleśniejsze dla ciała i umysłu na tyle, że już nie chce, a raczej boje się to ponownie przechodzić.

Szkoda zdrowia i życia..

#alkoholizm
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 13
@Pokojowa: mi 10 lat minęło w marcu. Dlatego odwyki są minimum 2 miesięczne żeby minęły pierwsze głody alkoholowe. Trzeba Sobie z tym poradzić popytać jak lub spróbować jakichś sposobów. Ja pierwszy rok uciekłem w gry komputerowe ale po t roku trzeba było wrócić do życia .
  • Odpowiedz
@Pokojowa: Powodzenia, u mnie najgorsze były chyba ze 2-3 pierwsze weekendy, potem oczywiście też ciągnęło, ale przetrwałem, przestawiłem swoje podejście do alakoholu (piwa) i teraz jest OK. Do alko mnie już nie ciągnie.

@Rasteris: Alkoholizm typu epsilon - nic nowego, ale z tego co mówią naukowcy bardzo destrukcyjny.
  • Odpowiedz
  • 1
@R-87 Wow. Ogromne moje gratulacje! Nie chce iść na odwyk, bo nie mam śmiałości do ludzi, dodatkowo tak krępujący temat. Podtrzymam się wspomnieniami jak bardzo to mi szkodziło, i że alko nie daje człowiekowi żadnych korzyści. Dziękuje!
  • Odpowiedz
  • 0
@astrodamus Ogromnie Gratuluje! Mi ostatnie odstawienie alko dalo w kość na tyle, ze pierwsze 4 tygodnie ani na moment nie zerkałem na dział alkoholi w sklepie. I tym się podtrzymuje, że na tyle boleśnie przechodziłem kaca, że jest ryzyko ze kolejnym razem padnie mi jakiś narząd i dam powód do radości ZUSowi. Dziękuje!.
  • Odpowiedz
@Pokojowa: nie piłem przez 6 miesięcy i nie zauważyłem prawie żadnych pozytywnych zmian jak niektórzy piszą, być może z powodu tego, że wcześniej również nie piłem dużo, czasem raz na tydzień jedno p--o, czasem jakaś większa okazja typu urodziny, wesele, itp., a czasem i przez miesiąc nic. Teraz mija już 9 miesięcy w czasie których wypiłem może w sumie z 5 piw, 5 drinków i może 3 kieliszki. Jedyne co
  • Odpowiedz