Aktywne Wpisy

lougramm +47
#pytanie #pomocy Cześć, mam prośbę o poradę. Mam prawie 40 lat i nigdy nie byłem na basenie(tak można się pośmiać), no tak po prostu wyszło. Mam też 3.5 letnią córkę, trochę chorowita, ma jakieś drobne problemy ze sprawnością ruchową, nic poważnego, ale nawet lekarz zalecił basen. Uznałem, że skoro jest lipiec, zrobiło się ciepło, to zapisałem ją na zajęcia nauki pływania dla maluchów. Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach.

Odwieczna beka z ogłoszeń sprzedaży pełnoletnich beemek z nalatanym >300k, w cenach dwuletniej kijanki czy innej toyoty xD ktoś to kupuje serio? #samochody

Są pewne sprawy gorszące w życiu, powodujące brak chęci, problem ze zwracanie jedzenia, bóle nadgarstków, a płuca parzą, lecz karty nie są rzucone na stół...
Z plusów życiowych, gadałem ze znajomym, zaklepałem pożyczenie od niego rozsiewacza do wapna, a oprócz niego dowiedziałem się o typku co bierze za rozrzucenie gnoju z załadunkiem 350zł za rozrzutnik, a rozrzutnik ma nie byle jaki że prawie cała wanna od tira wejdzie, więc cena strasznie atrakcyjna, to se kompostu rozrzucę pod pszenice, później polał trochę pofermentu.
Z innych ciekawych wiadomości, albo spraw do załatwienia jest ogarnięcie nasion szałwii hiszpańskiej na poplon, nasion chia które by skiełkowały, jako roślina korzystnie oddziałuje na grzyby uczestniczące w mikoryzie z kukurydzą, więc świetnie nadawałaby się do mieszanki poplonowej pod kukurydzę, dodałbym trochę gryki, lnu, facelii no i jakiegoś strączka, pozostawił do wiosny, aż zdrewnieje, chyba żeby rośliny zaczęły nasiona wydawać to bym zlikwidował wcześniej. A na wiosnę przed kuku sypnął kompostu, polał pofermentem, a w podsiewacz dałbym kizeryt z fosforanem amonu.
No i jeszcze chciałbym chociaż część zgłęboszować w tym roku, lecz nie wiadomo jak to będzie. Plany są wielkie, lecz życie weryfikuje, pisze swoją historie.
Ale kultura pola by się poprawiła, życie w glebie, wszystko by tam lepiej funkcjonowało. Kilka dni dłużej by rośliny bez deszczy wytrzymały a w krytycznym momencie by to wiele dało.
#przegryw
źródło: grzib
Pobierz