Wpis z mikrobloga

Kończąc cały mój pogląd na te wybory to jeżeli wygra Nawrocki to obiecuje sobie, że mam gdzieś ten kraj i w życiu nie pójdę na żadne wybory. To jest obraza dla każdego ciężko pracującego człowieka, który chce żyć w tym kraju uczciwie i normalnie

Każdy kto żył w Polsce w latach 1998-2010 raczej nie kojarzy kiboli i ustawek jako męskie danie sobie w mordę, tylko realne zagrożenie. Wiele razy mieszkając w Krakowie bałem się iść na jakieś osiedle bo nie wiedziałem czy mieszkają tam troglodyci z Wisły czy Cracovii. Wiele razy trzeba było uciekać bo obca drużyna robiła "wjazd" na osiedle, a ty jedynie co chciałeś zrobić to pograć sobie w spokoju w piłkę czy kosza. Nie wiem jak dzisiaj polityk może mówić ludziom, że ustawki to "hehe sport". To jest naplucie w mordę służbie zdrowia, policji i normalnym obywatelom, którzy zwyczajnie w Świecie bali się tych s---------w

Jeżeli prezydentem zostanie typ z przeszłością kryminalną to ja nie widzę nadziei w tym narodzie. Tutaj już nie chodzi o 'PIS, PO - jedno zło" tylko jakieś standardy bycia człowiekiem

pozdrawiam i wybierzcie mądrze

#wybory #polityka
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzony77: ja w krakowie jak studiowałam i mieszkałam na Kurdwanowie to chodziłam z nożem, bo się autentycznie bałam kiboli. A że ważę tyle co kurczak to by mnie zmiotło z planszy gdyby jeden z drugim do mnie wydymil
  • Odpowiedz
  • 106
@dzony77: też tak myślałem po 1 turze, ale zmieniłem zdanie. Nie ma co karać przeciwników PiS, więc ja zostaję przy takim stanowisku: przestaję się interesować polityką i ograniczam się wyłącznie do udziału w wyborach. 15 minut w dniu wyborów mnie nie zbawi.
  • Odpowiedz
@AzazulPazuzu:

Mój kolega z podstawówki na wózku jeździ, bo kibolskie zwierzęta musiały wyładować frustrację po przegranym meczu. Jeb*ać każde prawic0we zero, które teraz to ścierwo normalizuje

zrób miras jutro o tym wpis, to ważne aby pokazać niezdecydowanym czym są kibole
  • Odpowiedz
@dzony77 1998-2010? chłopie, gdybyś dorastał w tym kartonie obsranym gównem w latach od 88’ w warszawie gdzie gangusy do siebie strzelali w centrum miasta i nikt nic z tym nie robił to dopiero człowiek docenia dzisiejsze czasy. Kibole to był element codzienności, na który nikt nie zwracał uwagi bo tak byli wrośnięci w życie codzienne. Dodatkowo na tle realnych bandytów to oni byli pionkami niewartymi uwagi, najwyżej się pobili czy coś
  • Odpowiedz
Wiele razy trzeba było uciekać bo obca drużyna robiła "wjazd" na osiedle, a ty jedynie co chciałeś zrobić to pograć sobie w spokoju w piłkę czy kosza

@dzony77: myślałem, że tylko u mnie w mieście taka tradycja. Raz wpadło 40 w kominiarkach na boisko szkolne i walili pałami każdego. Wtedy miałem z 13 lat. Do tej pory plery bolą
  • Odpowiedz
@dzony77 Niestety jest taka myśl, że jeśli Naród wybierze przedstawiciela takiego środowiska, to nie ma sensu się w nic angażować. Może po prostu jesteśmy bardziej wschodnim społeczeństwem, potrzebujemy buta a nie "uśmiechu" i tyle. Dowiemy się de facto w poniedziałek.
  • Odpowiedz
@dzony77: 90% kiboli jest uwikłanych w jakiś sposób w n-------i więc doborowe towarzystwo Nawrocki musiał mieć/ma . W Krakowie jak była mowa o akcjach z maczetami to znajomi mi dokładnie podawali za co i komu podpadł (takie dziwne miałem towarzystwo na studiach). Te porachunki kibolskie jak podawali to były tylko porachunki narkotykowe oczywiście w nich zawsze brali udział kibole z Wisły i Cracovii.
  • Odpowiedz
@Gours jak się przestaniesz interesować polityką to potem kolega Ci powie że taki Nawrocki to spoko kandydat i zrobisz to co reszta

To bardzo niebezpieczne jak widać po pierwszej turze...

Ogólnie PiS przegiął pałę
Naprawdę już k---a Błaszczak czy Morawiecki i OK paskudne kreatury ale
  • Odpowiedz