Aktywne Wpisy

mk321 +1
#gielda #sp500 #stoxx600 #etf
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).

salome_trzy +2

jak mieli wprowadzić jak leniuszek Tusk płacze cały czas, że mu wszystko prezydent blokuje? Przyjdzie Trzaskowski to się wrzuci rano po zaprzysiężeniu
Rzucili ochłapy w postaci 500+ czy dodatkowych emerytur tylko po to, żeby kupić sobie głosy emerytów i małomiasteczkowych parek na dorobku, a nie dlatego, że uznali, że nierówności w społeczeństwie są za duże XD
Zawsze dostosowują swoje poglądy polityczne do obecnych trendów, dlatego teraz uderzają tak mocno w neoliberalne nuty.
Różnica polega na tym, że za rządów PiS, gdyby na Wykopie powstał podobny społeczny sprzeciw wobec tych kredytów, to jestem sobie w stanie wyobrazić, że próbowano by takie głosy uciszyć – prawdopodobnie przez banowanie użytkowników. Tak jak to już miało miejsce w przypadku tematu
Tia... ludzie kryształy....
@smutnypan22: W sumie aż zostawię taktyka, czy się jakiś taki tu objawi, bo mam pewne podejrzenia, że tacy lewacy istnieją wyłącznie w atakach trolli z KO, albo PiS.
Ja to widzę raczej tak, że część lewicy krytykuje otwarcie rząd, mówiąc że mało robi, do tego zagładza publiczne instytucje i generalnie popełnia te same błędy,
@smutnypan22: <sarkazm> fakty? jakie fakty! przecierz lgbtcw+-@, ocena z religjy nie liczy siem do średniej, imigranci od niemcow bedom nam sprowadzać, a i imigranci ze wschodu! no i polskie chce sprzedac łobuz jeden!</sarkazm>