Wpis z mikrobloga

@Czolemhotdog: nie no, drzewo binarne to akurat podstawy, chociaż ja jestem (byłem) funkcyjnym świrem to takie rzeczy lubię xd. ONP też ez jeżeli chodzi o ewaluację, jak ma na myśli parsowanie wyrażeń do ONP to z głowy już ciężej xd
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: nic takiego nie ma na interview, od faanga po unicorny. najtrudniejsze algorytmy jakie tam dostaniesz to topological sort na grafie skierowanym. co nie zmienia faktu że to powoduje, że właśnie poziom zadań jest niedorzeczny i musisz znać schematy oraz warianty algorytmów. a dp to nawet nie wspomnę, nie bez powodu wiele firm ma bana na pytania z dp, ale (niektórzy) rekruterzy mają to w dupie XD
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: tylko z drugiej strony, wiedzac ze masz klepac leetcode przygotowujesz sie z leetcode i masz pewien standard na interview. nie zostaniesz niczym zaskoczony i wbrew pozorom ten efekt zaskoczenia moze bardzo negatywnie na ciebie wplynac. jakis czas temu mialem rekrutacje do faang-like firmy, gdzie dostalem info o system designie, czyli architektura, a okazalo sie ze interview to nie byl system design, tylko pisanie kodu pod wymagania. nie musze raczej
  • Odpowiedz
Twoje seniority jest podważane na każdym kroku

@Czolemhotdog: Bo to "seniority" w większości firm jest g*wno warte ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To że ktoś klepał 10 lat XML-e i configi nie znaczy że można go nazwać seniorem.
  • Odpowiedz