Wpis z mikrobloga

@_mnemonick_: Nawet Mazurek wczoraj w Kanale Zero powiedział że w niemieckim Rmf Fm nigdy, NIGDY, mu niepowiedzieli jak ma rozmawiać czy z kim, a z Radia publicznego zwolnili go PiSowcy bo nie tak rozmowy prowadził.
  • Odpowiedz
@_mnemonick_: mnie skręca jak ostatnio sobie przypomniałem, że KO uwaliła CPK, tylko dlatego że PiS rozpoczął ten projekt (a też go trzeba było przekonywać przez ekspertów), ta małostkowość "uwalimy projekt, który jest bardzo korzystny dla Polski, bo rozpoczął go PiS i poszłoby to na konto PiSu, no i nam się to politycznie nie opłaca, bo my politycznie na tym stracimy, a PiS zyska" - uj w to, że był to
  • Odpowiedz
@WykopGwalciWolnoscSlowa: Obalić? Nie sądzę. Jeśli teraz wygra Nawrocki to zapewne kolejne wybory parlamentarne wygra PiS. Koalicja rządząca nawet z Trzaskowskim jest dużo lepsza niż to, co może nadejść, ponieważ brak zgody wszystkich koalicjantów może przynajmniej uniemożliwić samodzielne podejmowanie decyzji przez PO, a w czasach PiS partia rządząca mogła przeforsować każdy projekt i chyba pamiętacie, jak to wyglądało.
  • Odpowiedz
wybierają warianty torów do CPK, nie do końca mi się jeden z nich podoba

@Krim_Prim: lol. Macie jakieś warianty? Wow. Za Pisowskiego projektu u rodzinki puścili plan kolei przez 3 zabytki, bo tak jakiś Pisior, co nigdy poza Warszawe nie wyjechał, na mapie namalował xD i nie było wariantów. Całe szczęście, że ten stary plan upadł.
  • Odpowiedz
@dafto: Są trzy, jeden z nich może być 500m ode mnie. Zobaczyłem przez to, że szybkie budowanie takich rzeczy jest brutalne, bo wymaga dużego wywłaszczenia itp.
  • Odpowiedz