Wpis z mikrobloga

Jak to jest. Na pewnej grupie pracy napisali ze w byle korpo po studiach mozna dostać 10k na rękę ale z tego co sie orientuje nikt z moich znajomych nie ma takiej wyplaty.
O której korpo i jakie stanowiska chodzi?

#praca #korpobaza #korpo
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BobekRobek: U nas ostatnio się wymknęło zarządowi że warunki są dostosowane do miastowo-wojewódzkiej średniej ale mimo to znowu zaczęli robić podchody do HO - bez żadnego poparcia swoich urojeń xD. Nie przewidzieli tylko że tryb hybrydowy jaki panuje to jest jedna z tych rzeczy jaka trzyma ludzi w firmie bo trochę osób przez ostatni rok przechodziło do konkurencji i jednak za płotem lepiej płacą.
  • Odpowiedz
jak zyskasz trochę doświadczenia życiowego to zauważysz, że trafiają się ludzie-bajkopisarze i sam nie wiem po co to robią.

@SpokojnyPan: nie no ja tam wierzę wykopkowi co tutaj się wykłócał, że ma 60k miesięcznie i oddział firmy w kilkunastu krajach, albo temu pogodnemu misiowi 65 co kupuje Lamborghini Urus za niecałe dwa lata, ale szkoda mu dać 100zł więcej sprzątaczce żeby dokładniej sprzątnęła mieszkanie i się wykłóca przez 3 dni
  • Odpowiedz
wykop inwestments, tu sekretarka zarabia 15k, klepacz excela 20, a fizyczny płytkarz glazurnik po zawodówce 30

@ppiasq: a potem te same wykopki płaczą, że zarabiają tyle, co robol na minimalnej, a przecież im się należy więcej XD
an-drzej - >wykop inwestments, tu sekretarka zarabia 15k, klepacz excela 20, a fizycz...

źródło: programista15k

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 3
@BobekRobek od razu po studiach to przeginka, ale faktycznie jak mieszkałem w Wwa to praktycznie każdy mój znajomy z wyższym wykształceniem zarabiał okolice 10k na łapę przed 30. Czyli studia + kilka lat doświadczenia. Rozstrzal od oczywistego IT, przez ekonomistów, marketingowców, audyt, stewardessy, psychologów po jakieś stanowiska które nawet nie wiem czym się dokładnie zajmują (chain supplier np.). Z tego co wiem po znajomych to w Krakowie czy Gdańsku podobnie -
  • Odpowiedz
jak masz dobre specjalistyczne studia i pracujesz w korpo w zawodzie to tak po 3-4 latach

ale jak jesteś jakiejś filologi i pójdziesz do "korpo" typu BPO tylko dlatego że znasz dany język i szukają kogoś z tym językiem do obsługi klientów/oddziałów z twego kraju to nie jesteś żadnym specjalista tylko wyrobnikiem
  • Odpowiedz
nie na rękę tylko brutto xd

i nie każdemu tylko ogarniętemu juniorowi

@Gavilar: Chyba dla kogoś w zagranicznym korpo kto zrobi jeszcze laskę szefowi.

Junior to typ bez expa, albo z minimalnym. 7k na rękę dla człowieka który ma tylko teorię i to nie do końca zweryfikowaną?
  • Odpowiedz
kupuje Lamborghini Urus za niecałe dwa lata, ale szkoda mu dać 100zł więcej sprzątaczce

@bylem_zielonko: Poznałem w życiu trochę ludzi z poważnymi pieniędzmi (nie 20k miesięcznie tylko naprawdę grube siano, właściciele firm) i to by akurat do nich pasowało xD
  • Odpowiedz
@not_me: Średnią zaniżają, filipińczycy pracujący w przetwórstwie kurczaków firmie "Polski kurczak", Ukraińcy z magazynu amazona i inne freaki, to że Polak nie pójdzie robić za mniej niż 10k to normalne, bo musi żyć w tym j-----m kraju, a nie spać w 10 na łóżkach piętrowych i j---ć nadgodziny, jedząc chocotubki. Dlatego mamy polaków siedzących u rodziców i walących w c---a, albo zarabiających więcej niż 10k, często na b2b. Żeby ominąć
  • Odpowiedz