Aktywne Wpisy

Onkosfera +252
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz
dzony77 +484
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Jednak Rokita miał rację w kwestii zakompleksienia polskiej pseudo-elity i powszechności zjawiska „luxury beliefs” wśród wyborców PO.
nie chcesz wybrać na prezydenta patusa = "ach jakie ty masz kompleksy"
vs
rzeczywistość = "aaaoooee Niemcy i Francja wykorzystują Tuska, przecież wiadomo że Polska jest dla nich zawsze niżej"
@truchuo: oczywiście że to ma znaczenie, bo na przykład całe węgry się odbiera przez pryzmat orbana, cała białoruś to Łukaszenka, francja to Macron a niemcy to Angela (kiedyś). OCZYWIŚCIE ŻE PREZYDENT WPŁYWA NA TO, JAK ODBIERA SIĘ CAŁY KRAJ. Ja nie chcę, żeby mój kraj był kojarzony z niezbyt bystrym patusem, który załatwiał
Napisz, że nigdy nie byłeś zagranicą poza all-inclusive, nie pisząc, że nigdy nie byłeś zagranicą poza all-inclusive:
@truchuo: nie przeżywa, ale jak prezydent jedzie w delegację to przedstawiciele obcych państw dostają jego CV przed spotkaniem i sobie poczytają
Dopóki nie było wyborów tylko Polacy wiedzieli że Polacy to w większości debile.
@frnk: stary nie p-----l, zjeździłem pół europy, nie tylko turystycznie ale głównie służbowo i wiem jak działają stereotypy. Mamy być narodem, który wybrał bandziora? wtf? nie wstydzisz się?
@lokomotyva: no ja bede miał depresje kilka dni