Wpis z mikrobloga

• 27
@lokomotyva:

jak Trzaskowski wygra to będzie się czuło lekką dumę

Jednak Rokita miał rację w kwestii zakompleksienia polskiej pseudo-elity i powszechności zjawiska „luxury beliefs” wśród wyborców PO.
  • Odpowiedz
@frnk:
nie chcesz wybrać na prezydenta patusa = "ach jakie ty masz kompleksy"
vs
rzeczywistość = "aaaoooee Niemcy i Francja wykorzystują Tuska, przecież wiadomo że Polska jest dla nich zawsze niżej"
  • Odpowiedz
tak, cały świat przeżywa nasze wybory. To przerażające, że myślenie Polaków o byciu pępkiem świata wciąż działa

@truchuo: oczywiście że to ma znaczenie, bo na przykład całe węgry się odbiera przez pryzmat orbana, cała białoruś to Łukaszenka, francja to Macron a niemcy to Angela (kiedyś). OCZYWIŚCIE ŻE PREZYDENT WPŁYWA NA TO, JAK ODBIERA SIĘ CAŁY KRAJ. Ja nie chcę, żeby mój kraj był kojarzony z niezbyt bystrym patusem, który załatwiał
  • Odpowiedz
@szybki-bill1:

Napisz, że nigdy nie byłeś zagranicą poza all-inclusive, nie pisząc, że nigdy nie byłeś zagranicą poza all-inclusive:

oczywiście że to ma znaczenie, bo na przykład całe węgry się odbiera przez pryzmat orbana, cała białoruś to Łukaszenka, francja to Macron a niemcy to Angela (kiedyś). OCZYWIŚCIE ŻE PREZYDENT WPŁYWA NA TO, JAK ODBIERA SIĘ CAŁY KRAJ.
  • Odpowiedz
@lokomotyva: a pomyśl, że ta osoba będzie mogła bez ale rozdawać ułaskawienia oraz będzie miała dostęp do tajemnic w tym UE i NATO ... chociaż ja myślę, że UE będzie się dystansować od nas gdy wygra nałogowiec.
  • Odpowiedz
tak, cały świat przeżywa nasze wybory. To przerażające, że myślenie Polaków o byciu pępkiem świata wciąż działa

@truchuo: nie przeżywa, ale jak prezydent jedzie w delegację to przedstawiciele obcych państw dostają jego CV przed spotkaniem i sobie poczytają
  • Odpowiedz
Napisz, że nigdy nie byłeś zagranicą poza all-inclusive, nie pisząc, że nigdy nie byłeś zagranicą poza all-inclusive:

@frnk: stary nie p-----l, zjeździłem pół europy, nie tylko turystycznie ale głównie służbowo i wiem jak działają stereotypy. Mamy być narodem, który wybrał bandziora? wtf? nie wstydzisz się?
  • Odpowiedz