Aktywne Wpisy

tesknilam_ +122
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +184
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

A także wasza propozycja prędkości, w innych miejscach: Teren niezabudowany, Teren zabudowany, Strefa zamieszkania itd.
Piszcie w komentarzach?
Moje zdanie jest takie że kusi szybko jeździć po 200 a nawet i szybciej, ale patrząc na Polskich kierowców np. Majtczak czy Budda to nie dorośli do braków limitów prędkości na Autostradach i Ekspresówkach. Z drugiej strony wiele dróg ekspresowych wygląda jak Autostrady (są tylko drobne detale techniczne między nimi, szersze pasy awaryjne, więcej węzłów) ale na nich obowiązuje śmiesznie niski limit 120 km/h, to jest wolno jak na bezkolizyjną drogę. Te drogi proszą się o podwyższenie limitu co najmniej do 140 a nawet 150 km/h i o ujednolicenie prędkości z autostradami.
źródło: autostradazdjecie
Pobierztwoja propozycja
Do tego zwiększyć kilkukrotnie liczbę pomiarów prędkości (stacjonarnych i patroli). Wysokości mandatów nie trzeba zwiększać, wystarczy nieuchronność kary + więzienie za jazdę z odebranymi uprawnieniami.
W idealnym świecie? Brak limitu, jesteś zobowiązany do dostosowania prędkości, tak aby nie mieć więcej niż 60km/h od najwolniejszego uczestnika ruchu w zasięgu 500m od ciebie.
W realnym świecie? To co jest teraz plus regularne kontrole dronami aby kosić za odstępy, miganie światłami i przekraczanie prędkości.
@Argonzz: No nie wiem. Dzisiejsze nowoczesne samochody osiągają 450 km/h, więc obecne limity prędkości szybko staną się przestarzałe, a my znów utkniemy na 50 lat z ograniczeniami niedostosowanymi do możliwości współczesnych aut. Ja bym dał MACH 1 na 4 pasach.
@ErogowyDrogowy: ta, eska z Warszawy do Krakowa nie jest przystosowana do takich prędkości. Niektóre wzniesienia są nie do pokonania dla wolniejszych aut z taką prędkością a na tych drogach jest płynnie tylko wtedy gdy większość jedzie z jednakową prędkością. Dla mnie limity na tych drogach są idealne, brakuje tylko odcinkowego pomiaru prędkości między każdym węzłem i kamer badających odstęp od poprzedzającego pojazdu.
I tyle razy co mi na zderzak zajeżdżali długimi dawali to na obwodnicy Trójmiasta przez rok nie widziałem a nie dziadkuje
Także w mojej ocenie to mit o przepisowych Niemcach. Gdyby nie mandaty i radary co drugie drzewo to też by jeździli jak u nas 😉
Ps nauczyłem się tam jeździć 30km/h i się da
@xaveri1983:
@cwlmod: Mamy szybkiego i bezpiecznego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Spoko. 10 w terenie zabudowanym, 20 poza terenem zabudowanym, 25 na drodze ekspresowej, 30 na autostradzie - zadowolony z tych limitów prędkości.