Wpis z mikrobloga

Cześć Wam,

Szukam smartwatcha, ale niespecjalnie to ogarniam, a przypuszczam, że większość tutejszej populacji nosi taki na nadgarstku.
Z moich przemyśleń to chciałbym, aby:
- mierzył sprawy okołozdrowotne - kroki, palone kcal, jakośc snu, tętno, poziom stresu, cisnienie (?);
- używany do treningu ogólnorozwojowego/siłowego, biegania, roweru, trekkingu - ślad GPS, wysokość npm
- przyzwoita bateria
- najlepiej jakby nie był ogromny bo mam drobną rękę :P

Pytanie do Was nr 1 - z jakich funkcji, o których nie myślę bądź nie wiem korzystacie, a jakie to totalna porażka (bo np zegarek nie jest w stanie tego dobrze zmierzyć)?
Pytanie nr 2 - znam zegarki 'biegowe', więc marki Garmin, suunto, polar wiem, że istnieją i są raczej Ok. Na jakie jeszcze marki/modele zwrócić uwagę?
Czy jest w sieci jakaś sensowna wyszukiwarka zegarków, gdzie zaznaczam w filtrach co mi potrzebne a to wyrzuca modele?

Budżet mam powiedzmy do 2,5k, ale jak znajdę coś spoko za 1,5k to nie będę szukał na siłę w wyższej półce.

Pomożecie?

#garmin #suunto #polar #smartwatch #zdrowie #sport #bieganie #rower #trekking
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nic nieznaczące jest EKG

@Vimes: Dla ludzi zdrowych, ale dla kogoś z problemami kardiologicznymi jest bardzo przydatne, może wykryć przedwcześnie nawet i stan przedzawałowy
  • Odpowiedz
@padredidzagne: Wszystko co ci potrzeba mam w moim Garminie Forerunnerze 165 i kupiłem używke za 600zł z lombardu, finalnie okazał się nówką używaną może z 5 razy, więc polecam. Używam na siłkę i biegam w tygodniu 60-70km, trenuje 7x w tygodniu, więc no ma co robić ten zegarek i nie mogę narzekać. Jak chcesz koniecznie wydać 2.5k to kup sobie Forerunnera 965 lub nowego 570 który miał premiere tydzień temu.
  • Odpowiedz
@padredidzagne: jeden poleci forerunnera ale moim zdaniem to już zegarek stricte sportowy - jeżeli chcesz coś 24/7 to bierz garmin venu 3 albo venu 2 plus jak jeszcze znajdziesz jakiś na przecenie - mały, stonowany design, wyświetlacz amoled a funkcji ma wystarczająco dla przeciętnego zjadacza chleba
  • Odpowiedz
jeden poleci forerunnera ale moim zdaniem to już zegarek stricte sportowy - jeżeli chcesz coś 24/7 to bierz garmin venu 3 albo venu 2 plus jak jeszcze znajdziesz jakiś na przecenie - mały, stonowany design, wyświetlacz amoled a funkcji ma wystarczająco dla przeciętnego zjadacza chleba

@lktr1: @padredidzagne: Jako nieszczęśliwy były posiadacz Venu 1 nie polecam tej serii przez AMOLED który wypalił ekran. Może późniejsze wersje nie mają tego
  • Odpowiedz
Budżet mam powiedzmy do 2,5k, ale jak znajdę coś spoko za 1,5k to nie będę szukał na siłę w wyższej półce.

@padredidzagne: Z nówek - FR 570/965/Fenix 7 Pro. Z używanych - Fenix 7x Pro, Epix 2 Pro
  • Odpowiedz
mam venu 2 plus już dwa lata i ani jednego problemu - może po prostu trafił ci się felerny model z wadą fabryczną

@lktr1: W Venu 1 to był problem KAŻDEGO wyświetlacza.
  • Odpowiedz
Jako nieszczęśliwy były posiadacz Venu 1 nie polecam tej serii przez AMOLED który wypalił ekran. Może późniejsze wersje nie mają tego problemu jednak i tak nie polecam AMOLEDów w Garminie.

@lktr1: może jakbyś przeczytał....
  • Odpowiedz
@padredidzagne: Używam. Huawei WATCH GT3 PRO moim zdaniem jest spoko. Wybrałem bo szukałem urządzenia które wytrzyma ok 10h akywnosci w trybie GPS. Chodzę po górach i jeżdżę na rowerze. Pięknie zapisuje mi ślady GPS. Wyskościomierz potrafi wprowadzić w błąd jak pogoda się zmienia. Wykonanie z tytanu i szafirowe szkło. Teraz jest już chyba 5 wersja za ok 1,5K
  • Odpowiedz