Aktywne Wpisy

Gmeras +205
Witajcie Mirki i Mirabelki
Chciałem napisać kilka słów z szacunku do Was, choć będzie ich niewiele, bo i niewiele się dzieje. Dopadła nas rutyna, z czego ogromnie się cieszę.
Jak sobie radzimy? Myślę, że rewelacyjnie. Nie chcąc się chwalić, to naprawdę nie mam sobie nic do zarzucenia. Myślę że dobrze radzę sobie w tej niespodziewanej roli samotnego ojca.
Na Dzień Mamy odwiedziliśmy grób, oczywiście z laurką od syna.
Czy syn szuka mamy? Nie. Ale
Chciałem napisać kilka słów z szacunku do Was, choć będzie ich niewiele, bo i niewiele się dzieje. Dopadła nas rutyna, z czego ogromnie się cieszę.
Jak sobie radzimy? Myślę, że rewelacyjnie. Nie chcąc się chwalić, to naprawdę nie mam sobie nic do zarzucenia. Myślę że dobrze radzę sobie w tej niespodziewanej roli samotnego ojca.
Na Dzień Mamy odwiedziliśmy grób, oczywiście z laurką od syna.
Czy syn szuka mamy? Nie. Ale

Wrrronika +163
UWAGA
NIEPOTWIERDZONE INFORMACJE
Mahomed Tuszajew został odnaleziony jako członek komisji w Grochowicach Wolnych.
#codziennytuszajew #heheszki
NIEPOTWIERDZONE INFORMACJE
Mahomed Tuszajew został odnaleziony jako członek komisji w Grochowicach Wolnych.
#codziennytuszajew #heheszki

źródło: 1000029452
Pobierz
Mam prawie 40 lat, pierwsze moje poważne wybory to był 2005. Pamiętam, że moim głównym celem było odsunięcie postkomuchów od władzy, a czarę goryczy przelały decyzje prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego dot. ułaskawienia swoich kolegów partyjnych, w tym m.in. posła Sobotki. Potem wybory wygrywa PiS i Lech Kaczyński, zaczynają się rozmowy o koalicji POPiS, które kończą się fiaskiem. Następnie mamy fatalne rządy PiS-LPR-Samoobrona, które pokazały prawdziwą twarz J. Kaczyńskiego i jego ludzi, w szczególności Pana Ziobro. Przedterminowe wybory wygrywa PO, która przez 8 lat rządziła nierówno - była mało aktywna, nie realizowała swoich obietnic wyborczych, ale z drugiej strony przeprowadziła potrzebne w tamtym czasie, a niepopularne, reformy, w tym m.in. emerytalną. To były takie rządy na +3/-4 (końcówka na 2/-3) tj. nie za dużo zrobili, ale też nic spektakularnie nie s--------i.
Taki stan rzeczy doprowadził do demobilizacji elektoratu, a porażkę PO przypieczętował Bronisław Komorowski, który został rozjechany przez człowieka znikąd - Andrzeja Dudę. Myślałem wtedy - OK, PiS rządził krótko, ludzie szybko zapominają, jest dużo nowych wyborców, którzy nie pamiętają rządów PiS 2005-2007. PiS dochodzi do władzy i robi to co umie najlepiej - demoluje polską demokrację, dzieli naród, wynagradza wiernych z publicznych pieniędzy, uprawia tanią i bezczelną propagandę pod płaszczykiem patriotyzmu i katolicyzmu. Myślenie krótkoterminowe - dopychanie dopłat, wyrównań, świadczeń, rzucanie pieniędzmi w potrzebne do wyborczego sukcesu grup społecznych - doprowadziło z jednej strony do potężnego wzrostu inflacji (chociaż to był globalny trend, jednak w 2008 r. Platforma umiała wyjść z kryzysu suchą stopą), a z drugiej strony zbudowało w ludziach poczucie, że im się należy. Należy się kosztem wszystkich innych, którzy nie należą do ich plemienia. W 2023 r. cudem udało się odsunąć PiS od władzy. O tym mówił Radosław Sikorski podczas ostatniego wywiadu - wszystkie kraje europejskie patrzyły na nasz naród z podziwem, że udało nam się odsunąć od władzy ruch skrajnie populistyczny. Bo PiS wcale nie wpisuje się w nurt prawicowy - PiS jest partią populistyczną, która wie komu i co obiecać żeby dojść/utrzymać się przy władzy.
W chwili obecnej istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że naród udzieli mandatu człowiekowi skrajnie niewybieralnemu na stanowisko prezydenta RP. Człowiekowi z życiorysem w którym wielkimi zgłoskami zapisane są sutenerstwo, lichwiarstwo, wykorzystywanie niedołężności osób starszych, przekręciarstwo i zwykła bandyterka. Patologicznego kłamcę, który rozpoczął swoją kampanię od największego fałszu - stwierdzenia, że nie jest związany z partią Prawo i Sprawiedliwość. Człowieka nie panującego nad swoimi impulsami, mającego krótki lont, skompromitowanego. Człowieka na którego kwity, haki i teczki najprawdopodobniej ma cały trójmiejski półświatek. Człowieka, który jest gwarantem tego, że powołany przez wybrany w demokratycznych wyborach parlament rząd, nie będzie mógł wprowadzić w naszym kraju jakichkolwiek reform, pomysłów i rozwiązań. Człowieka, który jest gwarantem tego, że nie dojdzie do żadnych rozliczeń poprzedniej władzy - władzy, która nas okradała, gardziła nami i oszukiwała. Jest do dla mnie nie do wyobrażenia, że jako naród obniżyliśmy nasze standardy tak nisko, a ludzie pokroju Jarosława Kaczyńskiego, byli w stanie zaprogramować w nas poczucie plemiennej przynależności do partii politycznej. W chwili obecnej wyborcy nie patrzą na człowieka tylko na to czy na swoim emblemacie ma odpowiednie barwy i nic więcej się nie liczy. A przecież wszyscy jesteśmy Polakami i w naszym interesie nie jest żeby do koryta dorwał się człowiek o hołubionych przez nas barwach, tylko żeby do władzy doszedł człowiek, który sprawi, że będzie nam się żyło lepiej, a nasz kraj będzie godnie reprezentowany na arenie międzynarodowej.
Jeśli PiS wystawiłby np. Andrzeja Sośnierza, a Platforma człowieka wokół którego pojawiają się podejrzenia o czyny pedofilskie, to zagłosowałbym na Andrzeja Sośnierza. Pomimo tego, że z całego serca nienawidzę PiSu.
Niestety wpisujemy się w światowy trend, co jest przykre, bo stać nas na więcej. Stać nas na to żeby powiedzieć w wyborach - w dupie mam waszą partię, w dupie mam wasze wojenki i wyimaginowane problemy, głosuję na tego kto przekonał mnie słowami, czynami i swoim życiorysem do tego, że będzie lepiej reprezentował nasz kraj. A jeśli mnie okłamał, to w następnych wyborach dostanie czerwoną kartkę. Życzyłbym sobie nam wszystkim żebyśmy taką Polskę odzyskali. Żebyśmy odzyskali Polskę, która w 2015 r. była w stanie pokazać środkowi palec Bronisławowi Komorowskiemu i powiedzieć - stawiam na kogoś innego, bo ty się nie sprawdziłeś.
#polityka #wybory
Lech Kaczyński (ten lepszy z braci) się w trumnie obraca jak wentylator jakiego mu następcę funduje Jarek w imię własnych ambicji utrzymania władzy za wszelką cenę :/
PS. Dudeł to musiał niechcący usłyszeć rozmowę braci 10.04.2010. Przecież z Sasinem to Anrzej wpakował do samolotu setkę vipów.
Ja już wtedy mówiłem, że peło robi OGROMNY błąd że tego natychmiast nie rozbraja. Bo
źródło: obraz
Pobierz