Aktywne Wpisy

N-Avoie +251
Jak zwykle wchodzę z rana przy kawie w gorące, żeby się porządnie wkvrwić z rana, pierwszy post to ten wyżej, 3 posty niżej ten drugi. No jaki kontrast, mimo, iż plusów ma całe szczęście więcej ten pierwszy (co jest ostatnim sygnałem, że są tu jeszcze LUDZIE i że warto się z rana wkvrwić, bo jest Ci ludzie są w stanie coś sensownego czasem napisać).
Otóż jako osoba uzależniona, od innej substancji, ale
Otóż jako osoba uzależniona, od innej substancji, ale

źródło: 1000007509
Pobierz

Zakimar +4
No to dawajcie. Rozwiejmy wątpliwości!
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)

źródło: 1000011731
Pobierz
Nie kupiłbym tego będąc samemu, nie starczyłoby zdolności na te moje smutne 17600 brutto UoP.
A to tylko Grochów...
Smutne to wszystko.
#nieruchomosci
No cóż, zawsze można się wyprowadzić poza miasto, lub je zmienić. Ludzie, którzy pracują zdalnie, zastanawiają się właśnie dość często, czy takie mieszkanie w Krakowie czy Warszawie ma sens, bo jak ktoś musi pracować 1-2 dni
@acpiorundc: kupują ludzie, którzy mają kasę, aby wynająć tym biedniejszym, których nigdy nie będzie stać nawet na 15 metrów.
@Snowflake_: ludzie, którzy mają kasę umieją liczyć. Za 1,5 mln zł to ROI musisz mieć jakieś 5% Lub lepiej wrzucić na obligacje skarbowe jakieś 6%. Czyli musisz wynająć takie mieszkanie za 6250 zł + opłaty. Przecież to jest nierealne. Chyba, że interesuje ich 2-3% ROI (3k, które też nie jest łatwo wynająć
@Jefrjeitor: Gdyby tylko się do pracy jeździło. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Yuri_Yslin: Jakbyś był na B2B to by starczyło. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Imo wysokie ceny mieszkań są głównie spowodowane powyższym. W Polsce jest masa ludzi, którzy zarabiają świetne pieniądze, trochę średniaków i masa biedaków. Jak w kraju trzeciego świata.
Zdecydowana większość ludzi w waw zarabia poniżej średniej warszawskiej - wynika to ze statystyki, bo w dużym miescie mamy nagromadzenie wysokopaltnych zawodów i to one wyciągają te liczby, a żeby srednia nie poleciała za daleko -
@del855: on właśnie napisał że nawet z takimi zarobkami by sobie tego nie kupił samemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ToksycznyArek: mi się wydaje, że polscy architekci nie są źli. Oni mają wiedzę ale to inwestor mówi jak ma być. Wtedy architekt nie ma nic do gadania tylko maksymalizuje PUM. Aby m2 się zgadzały a rozkład nie ma znaczenia bo m2 kupujesz a nie rozkład.
Tylko architekt robi co deweloper karze - to nie czasy Arseniusza Romanowicza czy Władysława Pieńkowskiego
Ja i tak jestem singlem więc będę tylko ja i kot.