Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak Wyglądają obecnie zarobki dla programistów fullstack ew backend w Java?
Senior 5lat na kontrakcie

Widzę dużo ofert w przedziale 22-24 czyli 120-160 zł na h
Są to realne Widełki czy jednak lepiej dawać niższe stawki?

Często podaje niższe licząc że szybciej dostanę odpowiedź ale z drugiej strony Może nie ma co schodzić poniżej tego co jest podane

Myślę by wycelować w Górne Widełki
Jak myślicie ?

#pracait #programowanie #programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Jejku. Te szalone czasy się skończyły. Jak znasz widełki, min. rynkowe to dajesz co chcesz zarabiać i mówisz, że oczywiście możesz negocjować stawkę, bo projekt fajny, możliwości rozwoju itd. Wychodzisz na desperata, ale teraz rynek pracy dla Javowców tak wygląda (nie jestem Javowcem).
Ja akurat jestem typkiem, który podejmuje prace bez żadnych testów technicznych, tylko miękkie umiejętności + jak jest dziewczyna decyzyjna podczas rozmowy, to jest zawsze na plus i
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @notBart
Ok czyli podawać poniżej widełek?
Wyglądam dobrze na rozmowach ale brak odzewu

Dodam że miałem wczeneij 17k brutto
Myślałem nad b2b ok 22k ale z tego co piszecie tutaj muszę
  • Odpowiedz
Widzę dużo ofert w przedziale 22-24 czyli 120-160 zł na h

22-24 to odpowiednik 131-143 chyba że ktoś głośno się chwali płatnymi urlopami

Są to realne Widełki czy jednak lepiej dawać niższe stawki?

Nigdy się nie mówi poniżej, bo wychodzisz na desperata. Mają budżet zatwierdzony, nie szukają oszczędności jeszcze na tym, bo nie ma po co. Raz jak nie potrafiłem jeszcze grać w tę grę przed laty powiedziałem najniższe widełki to mi
  • Odpowiedz
@Czolemhotdog kilka lat temu faktycznie niska stawka mogla odstraszac, bo kazdy wiedzial jakie sa stawki i jak na seniora spłynelo 20 cv w ciagu 3 tygodni to bylo bardzo duzo.

Teraz sie to zmienilo
  • Odpowiedz
@Czolemhotdog: nie wiem, dla mnie obecnie to przejaw desperacji bo serio jest ciężko i to rozumiem. Jakbym miał problem, to zaznaczyłbym, że oczywiście stawki są elastyczne. Trochę przypomina mi to sytuację z kryzysu w 2008 w USA, gdzie ludzie w IT w USA brali niższe stanowiska, z niższą kasą, żeby mieć pracę.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
ostrożny-twórca-36:

Senior 5lat na kontrakcie

@mirko_anonim: w sensie 5 lat jestes seniorem na kontrakcie?
Czy masz lacznie 5 lat expa na stanowisku java developer i uwazasz sie za seniora + nie
  • Odpowiedz