Aktywne Wpisy
Robauke +574
Cześć Mirki i Mirabelki. Piszę ten post jako przestrogę i wołanie o pomoc. Chciałbym opisać Wam moją historię walki z wiatrakami, czyli firmą Nazaruk Service z Lublina, leasingodawcą Santander i gwarantem Conformgest. Historię o tym, jak w niecałe dwa miesiące moje nowe narzędzie pracy stało się bezużytecznym złomem, a ja zostałem z problemem i ratami do płacenia.
Akt 1: Zakup "pewnego" auta używanego
15 maja 2025 roku podpisuję umowę leasingową
Akt 1: Zakup "pewnego" auta używanego
15 maja 2025 roku podpisuję umowę leasingową

źródło: Gemini_Generated_Image_olgwi7olgwi7olgw
Pobierz
Momento83 +119

źródło: temp_file2591289569790487258
Pobierz
Oglądałem odcinek „Pan z lombardu” i w jednym z fragmentów Dalton powiedział, że miał sprawę w sądzie [12:54 minuta]
I mam pytanie – bardziej prawnicze
Powiedział, że nie wybił szybę, a jego ojciec rzekomo znalazł fałszywego świadka. Nie było żadnych dowodów, zdjęć ani nagrań, a sędzia i tak uznał, że to Dalton jest winny – tylko na podstawie zeznań tego świadka, którego Dalton uważa za podstawionego.
I teraz pytanie:
Czy to możliwe, że ktoś zostanie uznany za winnego tylko na podstawie jednego świadka, bez żadnych innych dowodów? Czy sędzia naprawdę może tak po prostu skazać?
Załóżmy, że ktoś celowo uszkodzi swoje własne auto albo inną rzecz, a potem zapłaci losowemu sebkowi, by zeznał coś, czego tak naprawdę nie widział.
I czy w tym przypadku zadziała to w drugą strone? że ktoś da jakiegoś lewego światka, który potwierdzi mu alibi czy coś xD
naprawę nie znam się na sądzie, niech ktoś odpowie, kto sie zna.
Dalton powiedział, że w tym czasie nie mógł tego zrobić bo robił coś z innymi osobami [wymienił]. Nie wiem czy podał ich na świadków.
#prawo #sad #pytanie #pytaniedoeksperta #lombard #dalton #kiciochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Tak, możesz zostać skazany nawet na podstawie poszlak. To nie USA, gdzie wyrzucasz b--ń do oceanu, zabijasz świadka i jesteś bezkarny xD
btw nie jestem karnistą, jeżeli bredzę niech ktoś mnie poprawi
@PanKapibara
Przejrzałem Twój profil i wygląda na to, że
@mirko_anonim: takiego ktory jest wiarygodny. Przede wszystkim nie mial okolicznosci obciazajacych, nie byl karany za falszywe zeznania,
Nie