Wpis z mikrobloga

Ja mam #samsung #android a moja różowa ma #iphone. Mam na chacie wifi. Problem polaga na tym, że kiedy różowa jest ze swoim iPhonem w domu to ciągle mojego samsunga rozłącza z tego wifi. Potrafi być tak, że minutę podączony, restartuje połączenie i tak w kółko. Czasami jest ok przez jakiś czas, czasami cykle trwają trochę dłużej ale problem występuje od miesięcy. Kiedy jej nie ma w chacie to problem nie występuje. Inne urządzenia, laptop, telewizory, termomix, odkurzacz nie mają tego problemu. Ustawiłem nawet na routerze priorytet dla mojego telefonu a i tak nie pomogło. Jakieś pomysły? #wifi
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pwone: Przeładowuje ci się bufor w routerze. Kup lepszy, nowszy i nie na realteku a będziesz zadowolony. Im więcej ramu tym lepiej
  • Odpowiedz
  • 0
@kRz222: Ten mój router ma chyba 3 lata. To taki stary? D-link jakby co. I ten bufor przeładowuje się tylko wtedy kiedy w zasięgu jest iPhone różowej?
  • Odpowiedz
@kRz222: Ten mój router ma chyba 3 lata. To taki stary? D-link jakby co. I ten bufor przeładowuje się tylko wtedy kiedy w zasięgu jest iPhone różowej?

@pwone: Może być bardzo stary, producenci potrafią wrzucić do środka 6-8letnie procki
  • Odpowiedz