Aktywne Wpisy
dawig123 0
Szukam do swojej małej działalności pracownika - działalność w Katowicach, praca to obsługa klienta. Jedyne wymagania to Angielski B2, niemiecki B2, prawo jazdy, podstawy komputera wiadomo i tyle, doświadczenie niewymagane - ile byście takiemu pracownikowi zaoferowali? Wiem, że za minimalną nie ma szans przez niemiecki ale UoP i 5200-5500 brutto będzie ok myślicie?
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki

Mirkosoft +30

oczywiście że można to leczyć ale łatwo nie będzie. Ale jak widzisz problem to już jest dobry początek
nie rozumiem czegoś
miałeś 500k na koncie, to rodzina cię podziwiała
hazardujesz na giełdzie, to rodzina patrzy na ciebie z politowaniem
ale skąd niby oni wiedzą, o pół miliona które kiedyś miałeś, czy o akcjach
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Nie wiedzieli ile mam dokladnie, ale wiedzieli ze dobrze zarabiam i ze stac mnie na kawalerkę.
Teraz też nie wiedzą jak mi idzie, ale widzą wachania nastrojów. Początkowo nie mówiłem o co chodzi, ale tworzyło to różne dziwne historie i kiedyś po tygodniu gdzie wartosc spadla o jakies 40 kola w tydzien powiedzialem skąd u mnie wahania nastrojów.
@Glupiii
Myślę ze najrozsadniejsze byloby to przerzucic w ETFy.
Tak, nie pisalem ze jestem stratny. W ostatni rok jestem teraz ok 90k do przodu. Ale mówię o tym szaleństwie co temu towarzyszy.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Wymieniłem tylko najwieksze pozycje. Ogólnie mam z 15 spółek w portfelu. Nie kupowałem wszystkiego na raz rok temu, tylko co chwilę dokupowałem. Najpierw wrzuciłem 20k, ale zaraz uznałem że to nie ma sensu bo nawet zysk 100% nic nie znaczy. Dorzuciłem 100ke, później następna i następna.
Średnia cenę zakupu XTB mam 47zl. Wiec aż tak dobrze nie
A skoro masz takie emocje, to znaczy, ze jestes za bardzo zaladowany w inwestycje. Wrzuc np 100k w obligacje, zeby wiedziec, ze w razie czego masz jakas poduszke a nie ze wszystko masz w ruletce ;)
Albo
1- mocno się zdywersyfikuj w etfach na różne tanie sektory.
Kup newsletter John Polomny.
Albo
2- zdywersyfikuj się pomiędzy walutami eur pln usd, kup obligacje krótkoterminowe lub fundusze tbills ( zapytaj gpt) i czekaj na strach
No to wyciągaj kasę na konto, bo już jesteś zarobiony o jakieś 20% z tego co piszesz i wrzuc to wszystko na obligacje skarbowe, będziesz miał te kilkadziesiąt tys rocznie przychodu i będziesz spokojny.
Giełda to nie miejsce dla ludzi, którzy wrzucają tam oszczędności
kolego zapraszam do dobrego specjalisty. :) tylko że oni się nie znają na giełdzie :)
no na pewno coś masz nie tak z
@heniek_8: Żona i dzieci raczej wiedzą, no nie?