Wpis z mikrobloga

Dopiero co dzisiaj wstawiłem jeden wpis o problem z mieszkaniem, a mam już następny...

Na ścianie pojawiły mi się tajemnicze zabrudzenia...

Mieszkanie odebrałem jakoś dwa miesiące temu, wykończone pod klucz.
Po jakimś czasie zobaczyłem zabrudzenia w korytarzu, bardzo dziwne ogólnie, ale przymknąłem na to oko, myśląc że jakoś to przypadkiem zabrudziłem

Ale nie daje mi to spokoju.

Zwłaszcza, że jest to tuż za drzwiami w wąskim korytarzu, te drzwi też są zawsze z tego powodu otwarte, to tym bardziej powinno chronić tam to ścianę.

Na dodatek zabrudzenia mają nietypowy kształt linii, wszystkie takie samo. No i chyba ich liczba się powiększa...

Nie wiem co o tym myśleć. Wiem tylko tyle, że bardzo prawdopodobnie za ścianą sąsiad ma łazienkę, jest szansa, że coś w ścianie mu pękło i zalewa ścianę?

#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #patodeweloperka #wykonczenia #lazienka #pytaniedoeksperta #remont
innovi - Dopiero co dzisiaj wstawiłem jeden wpis o problem z mieszkaniem, a mam już n...

źródło: temp_file8742723740312153480

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Norskee W jaki sposób najlepiej ugryźć temat? Wezwać fachowca który to zmierzy, wypożyczyć miernik wilgoci, Czy uderzyć do zarządcy?
  • Odpowiedz
@innovi: przewody elektryczne tamtędy nie są pociągnięte czasami? Trochę to nielogiczne oczywiście, ale ludzie czasami różnymi dziwnymi trasami przewody puszczają.
  • Odpowiedz
@innovi jak masz jakiś w miarę kontakt z sąsiadem to zagadaj i zorientuj się co masz za ścianą

Może ma prysznic opłytkowany i źle zabezpieczona ścianę
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Smarek37 Właściwie spora szansa, że tak, a przynajmniej tak mi się wydaje, bo tuż nad tymi zabrudzeniami jest rozdzielnica elektryczna i teletechniczna

To może być w jakiś sposób sposób od kabli?
  • Odpowiedz
@Norskee: co znaczy jasne ślady. No właśnie ciemniejsze od farby, wyglądające jak tłusty pasek. Z tym, że tu jest kilka obok siebie, więc małoprawdopodobne, chyba że kilka kabli obok siebie by szło.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Smarek37 Dziękuję za wytypowanie winowajcy.

Jeśli mogę jeszcze dopytać, czy jest to w jakiś sposób fuszerka wykonana przez dewelopera? Oraz czy może być niebezpieczne?

Bo trochę martwi wizja z wiecznie brudną ścianą
  • Odpowiedz
@innovi: mogą być trochę płytko przewody, mogą być przewody z takim jakimś talkiem w środku i one też tak robiły, chociaż już ich dawno nie spotkałem. Ogólnie do zrobienia. Pomaluj to farbą na plamy i potem jeszcze raz malowanie ścian farbą docelową
  • Odpowiedz
@innovi: mam podobną sytuację w starym mieszkaniu, które sama remontowałam. U mnie wygląda na tak, jakbym mi szpachle nie doschła i farba weszła z nią punktowo w reakcje. Próbowałam to już zdzierać i malować jeszcze raz, ale nadal plamy wychodzą. Nie wiem czy to ten sam case, ale może to ci coś podpowie
  • Odpowiedz