Wpis z mikrobloga

Bardzo fajna rozmowa wybitnego dyplomaty. Moje dwa ulubione momenty:
1. Jak Stanowski przywołał fragment wiadomość sprzed 15 lat i kazał się Sikorskiemu tłumaczyć z tabletek Kaczyńskego. Sikorski zrobił monolog, jak wyglądała wtedy polityka międzynarodowa, jaki był podział na świecie, przedstawił odwilż jaka nastąpiła, po czym przypomniał, że to sam Kaczyński mówil o tabletkach, więc to było tylko odniesienie. Na co Stanowski po 5 sekundach "Nie wiem, nie przekonuje mnie to, zmieńmy temat".
2. Rozmowa o TVP Info
Stanowski: Nie przeszkadza Panu to jak teraz wygląda TVP Info?
Sikorski: Przyznam szczerze, że mało oglądam telewizji.
Stanowski: No tak, tak najłatwiej powiedzieć.
Też stanowski:
#kanalzero #polityka
alverini - Bardzo fajna rozmowa wybitnego dyplomaty. Moje dwa ulubione momenty:
1. Ja...

źródło: Przechwytywanie

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 569
@alverini dla mnie najciekawszy fragment to ten gdzie Sikorski mówił o dziennikarstwie i powiedział że prawdziwym dziennikarzem jest ten z radia "pierdziszew", bo rozmawiając z nim 40 min Sikorski nie odgadł jakie poglądy polityczne ma ten dziennikarz. Szkoda jedynie że pisowski Krzyś nie zrozumiał...
  • Odpowiedz
Sikorski: Przyznam szczerze, że mało oglądam telewizji.

Stanowski: No tak, tak najłatwiej powiedzieć.

@alverini: Przecież to był celowy żart, nawet chwilę później przyznał ze śmiechem że to hipokryzja. Nie ma co na siłę szukać dziury w całym.

A Kaczyński był wtedy na proszkach, a nie tabletkach.
  • Odpowiedz
@rojek Ale Radio Nakło to Ty szanuj, bo jak na budowie pracowałem x lat temu to zawsze Radia Nakła się szukało. Zawsze bekę cisnęliśmy z ogłoszeń. XD
  • Odpowiedz
@CultedelaRaison:

nawet chwilę później przyznał ze śmiechem że to hipokryzja.

I dodał, że wystarczy fragmenty oglądać na twitterze. On oczywiście nie oglądał i udawał głupka że nie wie co się w TVP dzieje.
  • Odpowiedz
@Ogau: to wyjaśnienie gdzie sikorski stwierdza ze 98% prób ukrócili - źródło? trust me bro ( ͡° ͜ʖ ͡°) chłop najpierw kłamie na pewniaczku ze glosowali za murem, po czym, w moment stwierdza kiedy Stanowski mu mowi ze głosowali przeciwko, to nagle, ja nie pamiętam bylem w europarlamencie xD...Tymczasem grupy takie jak granica działaja na pełnej, nasz żołnierz ginie na służbie raniony dzidą, chłopakom zakazali ostrej
  • Odpowiedz
wyjaśnienie gdzie sikorski stwierdza ze 98% prób ukrócili - źródło?

@Madmikepl: jasno mówi skąd wziął dane. Czy tak rzeczywiście jest to nigdy się nie dowiemy. Mogę albo uwierzyć Sikorskiemu albo tobie ¯\(ツ)/¯

A co do "nie pamiętam" to już pisałem, że to było słabe z jego strony. Nie chciał atakować własnej partii, ale wyszło słabo
  • Odpowiedz
Rada na przyszłość nie wierz w słowa polityków, ani ich źródła, sikorski nie jest tu żadnym wyjątkiem, zresztą sam to przyznał. "Nie chciał atakować swojej partii" czytaj - wolał skłamać niż przyznać jaka jest niewygodna prawda.¯\(ツ)/¯ To nie jest człowiek dla którego jest ważne dobro Polski, tak samo jak jego koszernej małżonki.
  • Odpowiedz