Wpis z mikrobloga

Dzisiaj rozkminiłem w końcu z czego wynikają moje wszystkie problemy i co muszę zrobić, ale potrzebuję waszej pomocy, bo inaczej bardzo źle ze mną będzie.

Otóż zrozumiałem, że żeby w moim życiu się poukładało muszę włączyć tak zwany Tryb Ździcha i chciałbym byście mi powiedzieli jak to zrobić.

Podczas, gdy ja jestem spięty, nakręcony, non stop mam z tyłu głowy, że nie mogę się z kimś za długo zagadać w robocie, czuję napięcie, że ktoś się może p-------ć to Ździchu za PRL z Heniem pracowali tak, że przemieszczali się ospałym, spokojnym krokiem z punktu a do punktu B. Nie raz w---a szła i generalnie teraz na starość oni mówią, że się napracowali, ale więcej było p---------a przy wódce i kawie wypijanej z filiżanki z koszyczkiem niż roboty.

Jak majster przyjechał na robotę to Ździchu zarzucił tekstem znawcy, że nie mógł czegoś zrobić, bo się coś s---------o i potem majster jechał, a Ździchu dalej się o--------ł.

Ździchu z Heniem nie śpieszyli się, nie nakręcali, spokojnym krokiem przechadzali się po placu, w domu salcesonik, wódeczka, piweczko. Nie bali się niczego i nie mieli lęków. Mieli po prostu w dupie.

Jak zostać takim Ździchem i włączyć ten tryb, żeby nie wykończyć się psychicznie od nakręcenia, lęku i wiecznego pośpiechu, niepokoju?

#przegryw #pracbaza #praca #kolchoz #korposwiat #nerwica #depresja #psychologia #prl
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MakiawelicznyAltruista to chyba się nie da tak o zmienić nastawienia, po prostu taki jesteś. Ale jak już chcesz próbować to 1. Rób minimum 2. Miej w------e 3. O--------j się aż nie dostaniesz ostrzeżenia
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: Wydaje mi się, że nie da się zostać takim Ździchem. To po prostu inne pokolenie wychowywane w innych czasach i na innych zasadach + dochodzi niskie IQ (ludzie z niskim IQ nie przejmują się tak otoczeniem i ogólnie życiem) dodatkowo jeszcze wieloletnie niszczenie szarych komórek alkoholem. Mieli też inne dzieciństwo, inne rodziny które nie wpoiły w nich niepokoju i lęku przed życiem.
  • Odpowiedz