Wpis z mikrobloga

Mirki,
jakie opony całoroczne polecacie do Renault Scenic II 1.6 (van, trup jakich mało, ale jeździ xD)? 99% czasu to jazda po mieście po bułki i kebsa, jakieś 3-4 razy w tygodniu. W ciągu ostatniego roku tylko raz wyjazd dalej niż 100 km.

Szukam czegoś budżetowego, ale żeby nie było tragedii. Cena/jakość ma znaczenie.
Myślałem o jakichś chinolach typu Goodride All Season Elite Z-401 albo klasycznie Dębica Navigator 3.

Rozmiar fabryczny to 205/60 R16, ale mam też stalówki 15'' jakby co.

Macie coś sprawdzonego w takim budżecie 1k~? Albo coś, czego unikać jak ognia?

#motoryzacja #samochody #opony #renault #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rafi66: navigator 3, nexen nblue 2, vredestein quatrac, pirreli sf3. kleber quadraxer 3.
akurat w Twoim rozmiarze nie śledzę cen itd. musisz popatrzeć co jest dostępne i ile kosztuje. W każdym razie teraz allegro wcale nie jest najtańsze jak zazwyczaj było i kuriozalnie najtaniej wychodzi na sklep opon czy oponego. przy sklep opon jest -25zł na komplet czegokolwiek jeszcze jak się kod od jakiegoś yotubera poda.

Navigatory 3 to dobre
  • Odpowiedz
  • 1
Navigatory 3 to dobre kapcie, u mnie w jednym aucie już 3 lata latają i wszystko w jak najlepszym porządku. nie parcieją, kleją tak samo.

@r5678: Ok to raczje wezme nowke Navi i tyle
  • Odpowiedz
@Rafi66: musisz sprawdzić, jaki masz rozmiar felgi. Jeśli fabryczne to pewnie 6,5Jx16. W takim wypadku ja bym wziął 205/55 r16, indeks nośności 94, wzmacniane. Dębice lub Laufenny ok. 260 za sztukę.
  • Odpowiedz