Hej, mam taki problem, że zamówiłem i opłaciłem w większości towar w sklepie ale niestety do tej pory go nie dostałem, a termin został już przekroczony dwukrotnie (łącznie kilka miesięcy oczekiwania). W międzyczasie kilkukrotnie byłem u sprzedawcy, który zawsze miał jakąś wymówkę i twierdził za każdym razem, że towar będzie do dwóch tygodni. Niestety z tego co się dowiedziałem sklep ma problem z płynnością finansową więc wątpię w to, że uda mi się dostać towar. W związku z tym chciałbym prosić o radę jakie kroki i w jakiej kolejności powinienem podjąć aby wymusić wydanie towaru lub oddanie pieniędzy?
@Adams_GA: Czy mogę wysłać odstąpienie od umowy na e-mail gdy zakup był w sklepie stacjonarnym, czy lepiej listem poleconym? Masz może jakiś wzór odstąpienia od umowy ze względu na niedotrzymanie terminu dostarczenia towaru?
mam taki problem, że zamówiłem i opłaciłem w większości towar w sklepie ale niestety do tej pory go nie dostałem, a termin został już przekroczony dwukrotnie (łącznie kilka miesięcy oczekiwania). W międzyczasie kilkukrotnie byłem u sprzedawcy, który zawsze miał jakąś wymówkę i twierdził za każdym razem, że towar będzie do dwóch tygodni. Niestety z tego co się dowiedziałem sklep ma problem z płynnością finansową więc wątpię w to, że uda mi się dostać towar. W związku z tym chciałbym prosić o radę jakie kroki i w jakiej kolejności powinienem podjąć aby wymusić wydanie towaru lub oddanie pieniędzy?
#prawo #prawokonsumenckie #odstapienieodumowy
Czy mogę wysłać odstąpienie od umowy na e-mail gdy zakup był w sklepie stacjonarnym, czy lepiej listem poleconym?
Masz może jakiś wzór odstąpienia od umowy ze względu na niedotrzymanie terminu dostarczenia towaru?