Wpis z mikrobloga

no ale jak, przecież od 8 lat dzień w dzień mnie na wykopie przekonują, że konfedepis, że Sławek to podnóżek kaczora. Ja się pytam, gdzie ten konfedepis?

@11mac11: działanie na zasadzie, że kłamstwo powtórzone 1000 razy stanie się prawdą, (coś jak teraz spamowanie, tym że Nawrocki jest ćpunem i wciągał na wizji), za jakiś czas ździwią się, gdy zauważą, że konfederacja z nimi również nie będzie chciała wejść w koalicje
  • Odpowiedz
@11mac11

Ja się pytam, gdzie ten konfedepis?

Ostał się jeno w Bosaku, Berkowiczu i Zajączkowskiej. Dla Mentzena z jednej strony było za dużo, a z drugiej głupi nie jest. Jak PiS strzela sobie samobóje i jest szansa na zajęcie ich miejsca to czemu ma nie próbować? Jak się nie uda to i tak będą ich potrzebować w koalicji. Co ma do stracenia?
  • Odpowiedz
@badreligion66: tam w ogóle chyba zadyma. Bosak coś jechał po Mentzenie, że "każdy ma swoją cenę" ale jednak nie wszyscy popierają najazd na Mentzena w konfie. Czyżby szykowała się walka o władzę między Bosakiem a Mentzenem?
  • Odpowiedz
@11mac11

@badreligion66: no ale jak, przecież od 8 lat dzień w dzień mnie na wykopie przekonują, że konfedepis, że Sławek to podnóżek kaczora. Ja się pytam, gdzie ten konfedepis?

Tak bo relacje polityczne to fundamenty rzeczywistości jak prawa fizyki że się nie zmieniają. Pomyśl trochę jak konfa by się zachowywała gdyby pis miał normalniejszego kandydata i by wygrywał realnie z Trzaskowskim.
  • Odpowiedz