Aktywne Wpisy

heheszek +443
Cebula to jest taki chad wśród warzyw że głowa mała...
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania

KingaM +93
Umówiliśmy się jako społeczeństwo, że fioletowy to kolor niezawierania laktozy, a teraz, widzę, wykształca się konsensus, że niebieski to kolor bezalkoholowości. Większość piwek zero ma niebieski pasek.
#samochody #motoryzacja #oc
#pytanie
Jak przyjechał holownik, to zaczęły się dyskusje, że pies nie jest pasażerem i ma jechać w aucie sam, na lawecie ;)
Znając warunki swojego ubezpieczenia wiesz, co Ci przysługuje, a co nie.
@niedasieukryc: zakładam, ze chodzi o Wartę (lub HDI czyli dziecko Warty). To o czym warto pamiętać to fakt, że te limity się nie łączą. Jak będziesz miał holowanie zagranicą na koszt Warty to maksymalnie do granicy z PL. Na terenie Polski w ramach tego samego zgłoszenia nie przysługuje holowanie.
@Djelon: z owu wynika, że mam mieć w takiej sytuacji samochód zastępczy
Byłem przekonany, że to 1000km obowiązuje na terenie EU czyli max 1000km na odcinku "zdarzenie gdziekolwiek w EU" - "warsztat gdziekolwiek w EU". Nie jest tak?
Wiem, że limity się nie łączą czyli nie można zrobić 950km od zdarzenia do granicy PL i 300km od granicy PL do warsztatu w ramach bez limitu w PL.
Na przykładzie Słowacji: jedziesz na lawecie do granicy z PL i dalej na Twój koszt lub negocjacje z Wartą
No masz rację w takim razie bo są dwie odrębne rubryki
RP - bez limitu
poza RP
@fishery:
Ten parking to w PL przy granicy? Jakie to TU. To są w końcu jakieś negocjacje czy nie?
@v-tec: jakie to były TU? Czy zdarzenia za granicą? Dowieźli do wskazanego warsztatu w PL?
No to nadal nie wiem jak to byłoby w sytuacji gdyby awaria nastąpiła powiedzmy 300km od granicy z RP i czy dowiozą do wskazanego warsztatu, nie najbliższego.